Könyvajánló

Könyvajánló • Tóth László: Nagymama háza

Tóth László: Nagymama háza
Tóth László: Nagymama háza

Tóth László: Nagymama háza

Gyerekversek

Ki ne akarna néha Ákombákom országban lakni! Ott, ahol minden van, zene és bona, hercegnő és török basa, lehet ördögökkel találkozni, halakkal a Dunában versenyt úszni, de akár egy szekrénybe is bele lehet bújni, onnan lehet nézdegélni kifelé vagy befelé, egy másik ország vagy nagymama háza felé.

Nos, Tóth Lászlónak az Anser Kiadó Kabóca-könyvek sorozatában most megjelent kötetében ebbe a csodabirodalomba léphet be az olvasó.

A kötet reprezentatív gyűjtemény, egy gazdag alkotói pálya gyermekeknek szóló legjobb lírai darabjait tartalmazza, témában, stílusban és műfajban egyaránt sokféle. A rímes-ritmusos versek, mondókát mellett prózaverseket is tartalmaz, mindezt öt ciklusba soroltan. Az egyes ciklusok a gyereket körülvevő világot, a gyerek belső világát vagy fantáziavilágát más-más költői formákkal jelenítik meg. A nyelv zeneiségére építő vers és a gyerek képzeletét megmozgató epikus szöveg egyaránt van köztük. E gazdagságával és sokszínűségével a kötet a gyerekolvasók széles rétegét szólítja meg. Az olvasói élményt Lukács Hajnalka szellemes illusztrációi teszik igazán teljessé. (Anser Kiadó)

Kapható a könyvesboltokban, megrendelhető a kiadó honlapján: www.kabocalap.com