Felhívások

Labdákat és sportszereket küld a magyar kormány az iskoláknak

Labdákat és sportszereket küld a magyar kormány az iskoláknak. Hamarosan minden szlovákiai magyar alap- és középiskola sporteszközöket kap – közölte a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége.
A tájékoztatás szerint „a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékként a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének közreműködésével jelentős értékű sporteszközt tartalmazó csomagot állított össze, melyet az intézmények képviselői régiónként ünnepi keretek között vehetnek át”.

Erdélyben már átadták a csomagokat, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség közösségi hálón közzétett beszámolói szerint futball-labdákat, továbbá futsal-, kézi- és kosárlabdákat, ugróköteleket, megkülönböztető mezeket, labdatartó hálót, pumpát kaptak az iskolák, szintén ünnepélyes keretek között.

(Fotók az RMPSZ Facebook-oldaláról)

A labdákon és a mezeken a piros-fehér-zöld színeket kombinálták, látható rajtuk a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus emblémája, a Nemzeti Újrakezdés Éve, továbbá az RMPSZ logója is díszíti.

(Fotók az RMPSZ Facebook-oldaláról)

A Komáromi járás iskolái október 21-én, 12.30-tól Komáromban, a Danubius épületében vehetik át a csomagot. A SZMPSZ azt kérte, minden iskolából 2 személy jöjjön: az igazgató vagy az igazgatóhelyettes, és egy kiváló sportoló diák.

A sporteszközöket Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár és Czimbalmosné Molnár Éva főosztályvezető adja át.