Hazai hírek

További járásokban zárnak be az iskolák

További járásokban zárnak be az iskolákTovábbi járásokban zárnak be az iskolák. November 30-ától több iskola is bezár az Árvai régióban – erről az alsókubíni regionális egészségügyi hivatal döntött.

Összesen három járás – Námesztói (Námestovo)Turdossini (Tvrdošín), Alsókubíni (Dolný Kubín) – középiskoláit és alapiskoláinak felső tagozatát érintik az intézkedések, amelyeknek célja, hogy megfékezzék a járvány terjedését.

A rendelet azokra az intézményekre is vonatkozik, ahol gyermekek és fiatalok nevelésével és gondozásával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak.

További járásokban zárnak be az iskolákA Besztercebányai Regionális Közegészségügyi Hivatal rendelete alapján december 1-től (szerda) felfüggesztik a Besztercebányai- (Banská Bystrica) és Breznóbányai- (Brezno) járásokban a jelenléti oktatást a középiskolákban és az alapiskolák felső tagozatán. A rendelet hétfőn (11. 29) jelent meg a kormány közlönyében.

Az Érsekújvári Területi Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ v Nových Zámkoch) határozata alapján a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel iskolánk 2021. november 30-tól, 2021. december 9-ig ZÁRVA LESZ.

Rozsnyó és Dobsina polgármestere helyesli, hogy a Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) a járás összes középiskolájában és az alapiskolák felső tagozatán elrendelte a tantermi oktatás szüneteltetését. A két polgármester a TASR-nek megerősítette, hogy érzékelhetően romlani kezdett a helyzet az iskolákban.

„Teljes mértékben egyetértek a döntéssel, sőt javasolnám az alsó tagozat bezárását is. Szerintem előbb-utóbb egyébként is sor kerül erre. Persze népszerűtlen döntésről van szó, de úgy vélem, nem lesz más lehetőség” – jelentette ki Ján Slovák, Dobsina polgármestere.

Osztja véleményét Michal Domik, Rozsnyó polgármestere, aki szintén arra figyelmeztetett, hogy az iskolákban egyre inkább terjedt a vírus. „Először csak egy osztályt kellett bezárni, aztán még egyet, aztán további iskolák jelentkeztek. Egyre nőtt az esetek száma” – mondta Domik.
A járásban hétfőtől átmenetileg szünetel a tantermi oktatás a felső tagozaton és a középiskolákban, ugyanis a fertőzések több mint harmada a gyerekek és a diákok körében jelentkezett.