Felhívások Hazai hírek

Költségtérítés hátrányos helyzetű gyerekeknek

Költségtérítés hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az oktatási minisztérium 2021. december 27-én felhívást tett közzé a hátrányos helyzetű és anyagilag rászoruló gyermekek iskolaiklub-költségének kompenzációjára.

A felhívás célja a szociálisan hátrányos helyzetű, vagy az anyagilag rászoruló szülők megsegítése. Az oktatási minisztérium megtéríti az ilyen családoknak az iskolai klubok költségeit. Összesen legfeljebb 2625000 eurót oszt majd szét.

A „Szociálisan hátrányos helyzetű és anyagilag rászoruló gyermekek iskolaiklub-költségének kompenzálása” („Kompenzácia poplatkov v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi”) című felhívás elhárítja a fő akadályt a hátrányos helyzetű tanulók, illetve az anyagilag rászoruló családból származó tanulók bevonása elől a gyermekiskolai klub tevékenységébe. A pályázó tanulónként 15 euró/hónap kompenzációban részesülhet.

A felhívásra Szlovákia összes általános iskolája és speciális általános iskolája, azaz állami, egyházi és magániskolák is jelentkezhetnek.

Jelentkezni 2022. január 17-ig lehet, a felhívás ezen körének lebonyolítása 2022. február és 2022. június hónapokban lesz.

A felhívásra kizárólag az elektronikus űrlapon lehet jelentkezni.

A „Szociálisan hátrányos helyzetű és anyagilag rászoruló gyermekek iskolaiklub-költségének kompenzálása” az idei utolsó kihívás, amelyet a Regionális Oktatási Minisztérium készített és hirdetett meg.

A felhívással és a jelentkezési lappal kapcsolatos minden információ ITT található.

%d bloggers like this: