Hazai hírek

Engedélyezték a sítanfolyamokat – szabályok

engedélyezték a sítanfolyamokat
(Pixabay)

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) engedélyezte a sítanfolyamokat, a szálláshelyek OTP-rezsimben fogadhatják a résztvevőket – jelentette be a közösségi oldalán Branislav Gröhling oktatási miniszter.

Ez azt jelenti, hogy nemcsak beoltott vagy a Covidon már átesett személyeket szállásolhatnak el a sítanfolyam keretében. Elég az antigénteszt a 18 évnél és két hónapnál nem idősebb diákok számára.

A tesztelésre az iskoláknak szétküldött antigénteszteket is fel lehet használni, a sítanfolyam kezdetének napján, az elindulás előtt kell elvégezni. A tesztelést és az eredményeket az iskola által kijelölt személy felügyeli és ellenőrzi, az aláírásával és az iskola pecsétjével igazolja, hogy a tanfolyamon résztvevő összes diák tesztje negatív volt a sítanfolyam kezdetének reggelén. Ezt a listát az elszállásolásnál és a sífelvonóknál is fel kell mutatni.

A sítanfolyamokhoz támogatást nyújt a minisztérium, de az csak utólag lesz kifizetve. Ha a tanfolyam nem valósul meg, például sztornózni kell a szállásfoglalást, semmilyen költséget nem térít.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download