Egyéb kategória

Vissza az ISKOLÁBA – 2022. január 10.

🔹A javuló világjárványügyi helyzet alapján a minisztérium a bejelentett módon halad, a tanulók 2022. január 10-én térnek vissza az iskolába.
Az iskolák számára ez azt jelenti, hogy az iskolai közlekedési lámpákról (SZEMAFOR) szóló kézikönyvet kell, hogy kövessék. Itt található:
🌐https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.
🔹Az előző időszakhoz hasonlóan nem lesz általános iskolabezárás. Tanuló pozitivitása esetén az érintett osztályt az igazgató bezárhatja. Kedvezőtlen helyzet esetén az egész iskola bezárásáról azonban csak a regionális egészségügyi hivatal dönthet, például olyankor, ha egy iskolában jelentős számú osztály van karanténban, vagy nagy a fertőzöttek száma.
🔹Karantén alól csak a teljesen beoltott és a betegségből felgyógyult személyek mentesülnek a Közegészségügyi Hivatal rendeleteinek megfelelően. Ez vonatkozik az iskola tanulóira is, akik a védőoltás beadása vagy a betegség leküzdése után folytathatják nappali tagozatos tanulmányaikat.

Ugyanakkor a Népegészségügyi Hivatal rendelete szerint az arcmaszk viselése kötelező lesz az iskolákban. A felső légutakat védő felszerelés nem kötelező az óvodába járó gyermekek, a súlyos autizmus spektrumzavarral, súlyos értelmi vagy hallássérüléssel küzdő személyek, a tanárok és az ilyen tanulók oktatásában részt vevő szakszemélyzet számára. A teljes rendelet itt olvasható:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [226.47 KB]