Hazai hírek

Eldőlt: Hagyományos érettségi lesz idén

Hagyományos érettségiAz oktatási tárca ma bejelentette, hogy változatlan formában rendezik meg az idei középiskolai érettségit, úgy, mint a koronavírus-járvány előtt, a részletekről pedig holnap, március 7-én tart sajtótájékoztatót Branislav Gröhling oktatási miniszter.
Jelen lesz a sajtótájékoztatón a Középiskolások Szövetségének (Aliancia stredoškolákov) képviselője is.

Több felhívás és petíció is született, hogy idén se kelljen „rendesen” érettségizni, mivel a végzős évfolyamok szinte két évet töltöttek távoktatásban, ha meg iskolába jártak, többnyire a lemaradásokat próbálták meg rohamléptekkel behozni a tanárok.

A diákok szövetsége például szerette volna, ha csökkentik a tételek számát. Olyan felhívás is született, hogy a diákok választhassanak: aki megelégszik a jegyei átlagával, annak ne kelljen érettségiznie.
Gröhling bizonyos könnyítéseket azért kilátásba helyezett, de részleteket egyelőre nem tudni, csupán annyit, hogy az írásbeli dolgozatokra adott idő 15 perccel hosszabb lesz. A miniszter konkrétumok nélkül azt is kijelentette, hogy az iskolák módosítják a tételeket, így valamivel könnyebb lesz leérettségizni.