Felhívások Oktatás

Online felvételi előkészítő a pozsonyi gimnáziumba

online felvételi előkészítő a gimnáziumbaKedves Kilencedikesek!
A nagy érdeklődéssel kísért online nyílt napunkon tapasztaltuk, hogy az idén is igény lenne a tavaly első alkalommal meghirdetett és – jelenlegi elsőseink visszajelzéseiből ítélve – nagyon hasznos online felvételi előkészítő megtartására. Tudatában vagyunk annak, hogy a távoktatásra való, 2020 tavaszán történt áttérés óta – Ti akkor voltatok hetedikesek – sok időt töltöttetek több-kevesebb tanulási motivációval  a képernyő előtt ülve, és ebből a szempontból az idei tanév is sokatok számára több hetes online oktatást jelentett/jelenthetett.

Mivel életetek első nagy döntése és megmérettetése előtt álltok, biztosan izgultok, hogy a lehető legjobban teljesítsetek, ebben szeretnénk Nektek az idén is segíteni. E célból hirdetjük meg  az online felvételi előkészítőt újra mindhárom tantárgyból. Ezeken amellett, hogy átveszitek a felvételi témaköröket, megismeritek a megírandó felvételi dolgozat formáját, konkrét teszteket oldotok meg, tudatosítjátok, hogy miben vannak hiányosságaitok, találkozhattok jövendő tanáraitokkal, kapcsolatba léphettek majdani diáktársaitokkal. És nem utolsósorban talán a felvételi pontokba beleszámító, ideális esetben a felvételi alóli mentességet is biztosító T9 tesztelésre is készülhettek, ismételhettek kicsit. 🙂

A első felvételi előkészítők tervezett időpontjai: március 28-30. (hétfő-szerda) 15.30-17.00

  • március 28. – magyar
  • március 29. – matematika
  • március 30. – szlovák

Ezt követően tervezünk további két alkalmat (április 11-13., április 20-22.), az ezekre vonatkozó információkat megkapjátok az előkészítőt tartó tanároktól.

Az előkészítő a Google Meet csetszobában valósul meg, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges (a regisztráció határideje március 25. péntek, 14.00). A regisztrációs űrlap linkje: https://forms.gle/p3s15UhRJnAW77Ey7

A felvételi előkészítő csetszobák linkjeit a megadott e-mail-címekre küldjük majd el.

Ha komolyan gondolod, hogy szeptembertől a tanulmányaidat a fővárosban, a Duna utcán szeretnéd folytatni, akkor mi igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy sikeres felvételit tegyél! Várjuk a jelentkezésedet, csatlakozz a Duna utca nagy családjához, mert ahogy a Diákönkormányzatunk mondja: “Csak együtt teljes az életünk!”

%d bloggers like this: