Könyvajánló

Sherlock Holmes akar lenni a gyerek? Nyári olvasnivaló

Nyomozni, titkokat megfejteni igazi kaland, és már a kisiskolás és kiskamasz korosztály is sok ilyen könyv közül választhat! Nyári olvasnivaló ajánlat krimirajongóknak és a rejtélyek kedvelőinek!

Nyári olvasnivaló, gyerekek, krimi, kaland

Akit a történelem is érdekel, Papolczy Péter Jelek a falon című könyvét válassza.

Bence imádja a törit, az intrikákat, a hatalmi játszmákat, az emberi történeteket. Nagy lelkesedéssel veti bele magát az iskolai projektfeladatba, amelynek során egy helyi történetet kell szemtanúk beszámolója alapján feldolgozni. Bencét beszippantják a titkos és furcsa történetek, bár lassan az sem világos, hogy mi a tény és mi a mese… (9-12 éveseknek)

Nyári olvasnivaló

Megálljatok, tolvajok! – Az időtükrön át
Alex és Ruby Joanna néni ódon házában tölti a nyarat. A ház halljában lógó tükörben egy nap különös, tengerészöltönyös fiú tűnik fel, a tükrön pedig egyszerűen át lehet sétálni. A tükrön átlépve ugyanabban a szobában találják magukat – csak sok-sok évvel korábban! Mit keresnek ők a múltban, a saját ükszüleiknél? Hogyan fognak visszajutni a jelenbe? Egy titokzatos, bársonyba bugyolált kupának biztosan köze lesz a megoldáshoz. (7-10 éveseknek)

A Zseblámpás Könyvekben nagybetűs, nem túl hosszú, izgalmas és viccestörténetek várnak!
Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

Hova tűnt Miss Bell? – Az időtükrön át
Daisy Wells és Hazel Wong elhatározza, hogy titkos nyomozóirodát alapít a Leányiskolában. Egy ideig nem akad igazán izgalmas ügyük, ám Hazel egy este a tornaterembe lépve holtan találja a természettudományt tanító Miss Bellt. Amikor öt perccel később visszatér Daisyvel, a holttestnek már nyoma sincs. Hazelnek és Daisynek most már egy igazi gyilkosságot kell felgöngyölítenie. Először viszont be kell bizonyítaniuk, hogy egyáltalán megtörtént.

A két önjelölt detektív bizonyítékokat gyűjt, gyanús jelek után kutat, és természetesen mindenkit szemmel tart az iskolában. (10-14 éveseknek)

Kapcsolódó…