Hazai hírek

Az aktuális ISKOLAI JELZŐLÁMPA 2022

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) rendelete alapján az alapiskolákban ismét kötelező a szájmaszk viselése. Az OTP-rezsim az iskolai dolgozókra is vonatkozik – hétfőtől az, aki nincs beoltva, illetve az elmúlt 180 napban nem esett át a fertőzésen, egy hétnél nem régebbi antigénteszt felmutatásával léphet be a munkahelyére.

A tanórán kívüli tevékenységek szervezése a 2022. 1. 12-i 29. számú kormányhatározat alapján történik, amely jóváhagyta a „Javaslat a SARS-CoV-2 (Omikron változat) elleni intézkedésekre” és a jelenlegi
a Szlovák Közegészségügyi Hivatal hatályos 5/2022. sz. rendelete, amely intézkedéseket ír elő a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokról közegészségügyi veszély esetén.
A 12 év és két hónapnál fiatalabb tanuló részt vehet tanórán kívüli tevékenységekben az iskolákban és az iskolában létesítmények korlátozás nélkül, de erősen ajánlott OTP-rendszerrel (oltva, tesztelt, leküzdött).

A 12 éves és két hónapos vagy annál idősebb tanulók részt vehetnek tanórán kívüli tevékenységekben az iskolákban és az iskolai létesítményeknem, de csak az OTP-rendszer feltételei mellett (vakcinázva, tesztelve, leküzdve).
Az iskolában csak akkor lehet korlátlanul szakköri tevékenységet folytatni, ha a szakkörbe az iskola azonos osztályába tartozó tanulók a járnak , azaz a diákok nem keverednek.

A szlovákiai COVID-19 betegséggel kapcsolatos járványügyi helyzet romlását és az intézkedésekben bekövetkezett változásokat követően tájékoztatjuk, hogy az iskolák és iskolai létesítmények működési feltételei, beleértve az iskolai környezetben a járványellenes intézkedések betartásának sajátosságait, egyelőre változatlanok maradnak. Ezért az iskolákra, az iskolai létesítményekre és működésükre továbbra is az ISKOLAI SZEMÉLYES Kézikönyv vonatkozik, amelyet 2022.01.19-én frissítettek az Oktatási Minisztérium honlapján: .


Postup ako si aktualizovať kontaktné údaje v Centrálnom registri nájdete na webovej stránke:
 https://www.minedu.sk/aktualizacia-udajov-do-centralneho-registra/

Súbory na stiahnutie

 

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download