Hazai hírek

Sólymos László szerint is az iskolák kaphatnák a Bethlen-támogatást a szülők helyett

Sólymos, Bethlen-támogatás, magyar diákok
(Fotó: Sólymos László FB-oldala)

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke egyetért Ivan Korčok szlovák külügyminiszterrel, aki arra a kérte a magyar kormányt, ne a magyar iskolába járó diákok szüleinek, hanem a magyar iskoláknak folyósítsa az oktatási-nevelési hozzájárulást, melyet a közbeszéd Bethlen-támogatásnak nevez.

„Nem mindig értek egyet Ivan Korčokkal, de a Magyarország által folyósított oktatási támogatásokról ugyanazt gondolom, mint a szlovák külügyminiszter. Célszerű lenne visszatérni az eredeti gyakorlathoz. A támogatást a szülők helyett ismét közvetlenül az iskolák kapják. Pontosan úgy, ahogy eredetileg, 2004 és 2011 között”

– írta Sólymos a közösségi hálón.

Hozzátette, ez a gyakorlat mindenkinek megfelelt, és ami a legfontosabb, a pénz így minden gyerekhez eljutott. A mélyszegénységből érkező gyereknek még májusban is volt füzete, a felelőtlenebb szülők gyereke is eljuthatott színházba és az év végi osztálykiránduláson is részt vehetett.

„Értem én, hogy a 2011-ben bevezetett új rendszer jelentősen megnövelte az OTP Bank szlovákiai ügyfelei számát, de az OTP már rég megszüntette az itteni fiókhálózatát, a magyar kormány bátran visszatérhetne az eredeti kifizetési módhoz. Érzelmek nélkül, felesleges feszültségkeltés nélkül, a magyar iskolákat látogató gyermekek érdekében”

– véli a Szövetség Országos Tanácsának elnöke.

VESZÉLYBEN A BETHLEN TÁMOGATÁS. MEDDIG KAPNAK PÉNZT A MAGYAR DIÁKOK SZÜLEI?