Felhívások Hazai hírek

Látogasson el Rozsnyóra a „Mesék és bábok varázsbirodalmába”

Augusztus végéig még megtekinthető a „Mesék és bábok varázsbirodalma” című kiállítás, amely a fennállásának 25. évét ünneplő Rozsnyói Meseszínház történetéről ad képet a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában.

A kiállítás betekintést nyújt a színház előadásainak kulisszatitkaiba, teljes valóságukban, közelről mutatja meg a bábokat, díszleteket és egyéb kellékeket. A falakra felkerültek a 25 esztendő során létrehozott előadásokról készült fotók is.

A minden korosztály számára izgalmas tárlatvezetéseken népi játékokkal, mondókákkal és dalokkal gazdagodik a látogató. Az érdeklődőket interaktív sarok várja, ahol maguk is kipróbálhatják a bábokat.

A legkisebbek A csillagokkal táncoló Kojot című indián mese kifestőit színezhetik ki. A jubileumi kiállítást a gyermek és felnőtt közönség 2022. augusztus 31-ig látogathatja. A magyar illetve szlovák nyelvű interaktív tárlatvezetés iránt érdeklődők igényüket telefonon jelezhetik minimum három nappal korábban, az alábbi elérhetőségen: Badin Gabriella, 0907 769 338.

A Meseszínház 1997-ben alakult Rozsnyón. Feladatának tekinti a felvidéki magyar népmesekincs és a hozzá kötődő tárgyi és zenei gyűjtés színházi formába való átlényegítését. Ezért keresi az összes közösségi játékformát és annak minden eszközét. Így dolgozik a mesemondás, a bábjáték és az interaktív színházi kommunikáció eszközeivel. Mindezzel célja a mesébe való beavatás kicsik és nagyok számára egyaránt. A színház rendszeresen játszik Szlovákia, Erdély magyarlakta vidékein és Magyarországon. 1998, 1999, 2000, 2005-ben csehországi turnékon, 2001-ben Finnországban, 2002-ben Romániában, 2007 és 2009-ben Németországban vendégszerepelt. Rendszeres résztvevője a magyar és nemzetközi fesztiváloknak. Művészeti vezetője Badin Ádám.

Fotók forrása: Rozsnyóvidék, Gömörilap, Rozsnyó

Kapcsolódó:

Mesét mondott nagyapám, mesét mondok én is