Angol nyelv Német nyelv Olasz nyelv Tanuljunk

Nyelvtanulás mobiltelefonon

FluentU, Drops, Quizlet, Cram – ma négy olyan appot ajánlunk, amelyekkel mobiltelefonon akár utazás közben foglalkozhattok a nyelvtanulás szórakoztató formájával, tanulhattok új szavakat, kifejezéseket.

FluentU

A FluentU erőssége, hogy autentikus tartalmakkal dolgozik, tehát olyan videókból, filmekből, klipekből tanulhattok, amelyek eredetileg is az adott nyelv közönségének készültek. A kártyákhoz  kiejtési segédlet, illusztráció és példamondatok is tartoznak.

Az app automatikusan csoportokba rendezi a kifejezéseket, de akár saját magunk is létrehozhatunk szócsoportokat. Az alkalmazás egy olyan algoritmust használ, amely a legoptimálisabb időközönként és módokon ismétli újra és újra a szókártyákat.

Az applikáció elérhető App Store-ból és a Google Play áruházból is.

Drops

Akik szeretik a Kahootot, azoknak érdemes kipróbálniuk a Drops alkalmazást is – a két appot ugyanaz a csapat fejlesztette. A Dropson belül számos idegen nyelvből közül lehet választani, akár a vietnámi vagy a szamoai nyelvet is gyakorolhatjátok. A szavakat és mondatokat illusztrációk kísérik.

A Drops túlmutat a klasszikus tanulókártyás elképzelésen: a tanulási folyamatot ötperces etapokra bontja, a tervezők alighanem arra számítanak, hogy a felhasználók két buszmegálló között is előveszik a telefonjukat, hogy gyakoroljanak.

Az alkalmazás elérhető App Store-ból, valamint a Google Play áruházból is.

Quizlet

Ha szótanulásról van szó, a Quizlet klasszikusnak számít: a felhasználók közösen bővítik és szerkesztik a kártyákat. Saját gyűjteményeket hozhattok létre, nyomon követhetitek a haladásotokat.

A kártyákhoz meghallgatható kiejtési segédlet is tartozik. A kifejezések memorizálását a legkülönfélébb játékok segítik. Diákoknak és tanároknak szóló felület is készült, így nyelvtanárként nagy hasznát vehetitek a Quizletnek a szókincsfejlesztős órákon is.

Az alkalmazás elérhető App Store-ból, valamint a Google Play áruházból is.

Cram

A Cram nevű appon belül többféle funkció érhető el. Átnézhetitek a meglévő tanulókártyákat, a „memorizálás” módban viszont már csak azokat a szavakat látjátok, amelyekkel még nehézségetek akad, a többit külön „pakliba” rendezi a program.

Az alkalmazás elérhető App Store-ból, valamint a Google Play áruházból is.