Felhívások

KINCSKERESŐK XVII.

kincskeresők

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT idén 17. alkalommal hirdeti meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját.

Pályázni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet, jeles személyiségek élete vagy bármilyen további tetszés szerint választható témakörökben.

A helyi értékek megismertetése 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történik, mely kiegészíthető eredeti hang- és videofelvételekkel, ill. tárgyi emlékek bemutatásával.

Célcsoport: Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a szakközépiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Jelentkezési feltételekJelentkezhetnek szlovákiai illetőségű diákok (nem követelmény a magyar iskola látogatása, de az előadásnak magyar nyelven kell elhangoznia), egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával. (Egy iskola vagy civil szervezet képviseletében legfeljebb 2 csapat.)

Az országos konferencia időpontja és helyszíne: 2022. november 9–10., Galánta

Jelentkezés:

Az elektronikus jelentkezési lap megtalálható az alábbi linken (ha nem nyílik automatikusan, a böngészőbe kell bemásolni):

https://forms.gle/iDWAjk7zSB6qMVgb7

A jelentkezési lapot kérjük minden csapatra külön, hiánytalanul kitölteni.

 További információk: Szanyi Mária, (031/780 4864, 0911 451 024)

Szabó Judit (031/780 7935, 0917 539 964)

kincskeresok10@gmail.com