Informatika Játék Szabadidő

Mindstorms helyett a LEGO Education

A LEGO csoport bejelentette, hogy 2022 végével megszünteti a LEGO MINDSTORMS termékcsaládot, az applikációk támogatása pedig csak további két évig lesz garantált. A MINDSTORMS platform, amelyet először 1998 szeptemberében mutattak be, közel negyed évszázada központi szerepet játszik a LEGO csoport programozható készleteiben. A vállalat szerint azonban a prioritások most a „LEGO Education és más Build & Code” termékek terén vannak, ezért a jelenlegi MINDSTORMS 51515 Robot Inventor készletet (és a platform egyes komponenseit) ez év végéig nyugdíjazzák.

„Úgy döntöttünk, hogy erőforrásainkat és jövőbeli terveinket úgy összpontosítjuk, hogy a MINDSTORMS Robot Inventor csapatunkat és szakértelmüket az üzletág más területeire irányítjuk át” – osztotta meg közleményében a LEGO csoport. Az 51515 Robot Inventor alkalmazás, amely öt különböző motorizált robothoz és járműhöz kínál utasításokat, „legalább 2024 végéig” életben marad, és frissítésekkel támogatja az új operációs rendszereket az iOS, MacOS, Windows, Android és FireOS rendszereken.

Bár a jelek szerint ez a LEGO MINDSTORMS végét jelenti, a LEGO nem hagyja el teljesen a koncepciót. „Továbbra is erősen hiszünk a Build & Code ajánlatban, és továbbra is támogatni fogjuk azt olyan platformokon keresztül, mint a SPIKE Prime, és továbbra is megtartjuk a MINDSTORMS márka védjegyét, és a LEGO Education-zel közösen értékeljük a jövőbeli terveinket” – tette hozzá a vállalat.

A LEGO az iskolák számára a jövőben Mindstorms helyett a LEGO Education termékvonalát, illetve más „Build & Code” programozható készleteit ajánlja.

lego-education
Lego Education