Felhívások

Határtalanul Nagy Középiskolai Vetélkedő

Határtalanul NagyMár ki lehet kitölteni ide kattintva a Határtalanul Nagy Középiskolai Vetélkedő 2022/2023 alapszakaszának kulturális, történelmi, földrajzi tesztjeit.

A korábbi évek hatalmas sikere után ismét elindult a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő.

A Határtalanul vetélkedő izgalmas Kárpát-medencei nemzetpolitikai vetélkedősorozat, amely több mint százezer diákot ér el.

Az élvezetes történelmi, irodalmi, földrajzi, néprajzi feladatokkal a cél, hogy a Kárpát-medence magyarlakta területeit, a hagyományokat, a kultúrát közelebbről megismerjék a diákok.

A vetélkedősorozat segítségével virtuálisan és a valóságban is együtt lehetnek külhoni és anyaországi fiatalok.

A középiskolásoknak az alapszakaszból továbbjutva lehetőségük lesz megnyerni az egymillió forint osztálypénzt a nagydöntőben!

A több fordulós vetélkedősorozat végén a nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárait is fejenként 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmazzák a szervezők.

Ezen kívül a vetélkedő során több mint 1000 egyéb nyeremény is gazdára talál a legjobb résztvevők között.

A legjobbak eljuthatnak a Honfoglaló táborba is.

A részletek ide kattintva olvashatóak.

Kik játszhatnak?

A vetélkedő valamennyi fordulójában külhoni és anyaországi középiskolai osztályok versenyezhetnek egymással. A verseny résztvevői azok a külhoni és anyaországi középiskolai osztályok lehetnek, amelyek 2022. december 13. és 2023. március 31. között, a Határtalanul középiskolai vetélkedő 2022/2023 első fordulójában (alapszakasz) regisztrálnak, és a tesztet kitöltik legalább 1 alkalommal. Az osztály képviseletében elég, ha legalább egy fő kitölti a tesztet. A teszt kitöltése során osztálynevet, csapatnevet, emailcímet és a település, valamint az iskola nevét kell megadni. A verseny szervezői az osztályokat, csapatokat az eredmények értékelésekor régiókba (pl. Felvidék, Erdély stb.) csoportosítják.