Felhívások

9 000 euró az érettségizőknek

Itthon tanulok. Szlovákia megjutalmazAz Oktatásügyi minisztérium elindította az „Itthon tanulok. Szlovákia megjutalmaz” (Študujem doma, Slovensko ma odmení) című pályázat a második fordulóját.
Idén összesen 1550 ösztöndíjat osztanak ki két kategóriában a szlovákiai helyreállítási alapból:

  • A legnagyobb tehetségek a szlovákiai érettségizettek körében (1000 hely),
  • átlagon felüli diákok, akik szociálisan hátrányos helyzetből származnak vagy meghatározott hátrányos helyzetű csoportokba tartoznak (550 hely).

Ezzel a lépéssel szeretnénk motiválni a minőségi és tehetséges diákokat, hogy maradjanak a szlovákiai egyetemeken tanulni, és így képesek legyenek saját magukat és Szlovákiát előrevinni.

Itthon tanulok. Szlovákia megjutalmaz”

Minden pályázót csak egy kategóriában vesznek figyelembe. A kategóriák közötti átcsoportosítás nem lehetséges. Ezért kérjük, hogy a pályázat helyes kitöltése érdekében figyelmesen olvassák el a szociális hátrányos helyzetre vonatkozó kritériumokat. A pályázat benyújtását követően módosításra már nincs lehetőség.

Az ösztöndíjat akkor kaphatod meg, ha 2023-ban fejezed be a középiskolát és érettségizel egy szlovákiai középiskolában. A jelentkezők sorrendjét a pontszámok alapján határozzák meg. 

Ebben a tanévben érettségizel?

Tervezed, hogy szlovákiai egyetemen maradsz tanulni?
Akkor gyere a https://stipendia.portalvs.sk oldalra és regisztrálj.
Jelentkezni június 30-ig lehet, de ne hagyd az utolsó pillanatra.

A sikeres pályázó három évre 9000 eurós ösztöndíjat kap.