Hazai hírek Szabadidő

Gyermekzsivajtól volt hangos a Városi Park

Szombaton szikrázó napsütés váltotta a reggeli borongós és szeles időjárást, így a füleki parkba kilátogató gyermekek és felnőttek gondtalanul élvezhették a Városi Gyermeknap gazdag programját. A Városi Művelődési Központ munkatársainak köszönhetően a Városi Park szívében felállított színpadon változatos műsort tekinthettek meg kicsik és nagyok. Tíz órakor a Hot Steps csoport ifjú mazsorettjeinek fellépése nyitotta meg a programot, akiket a helyi MeseFigurák Bábszínház legújabb interaktív meséje követett. Gyetvai Viktória és Halama Bódi Andrea összeszokott párosát már jól ismerik a környékbeliek, több tucatnyi meséjüket kreatív módon, a gyerkőcöket is bevonva állították színpadra.

MeseFigurák Bábszínház
MeseFigurák Bábszínház

A mese után ismét tánc következett, ezúttal a Mona Deja-Vu tánciskola füleki tánccsoportjának fellépését tekinthették meg az érdeklődők. Az ügyes kislányokat a színpadon Fjodor bohóc váltotta, aki szlovák nyelvű műsorát artista és zsonglőrszámokkal tarkította és felhívott a színpadra néhány bátor gyermeket is.

Gyermekzsivajtól volt hangos a Városi Park Füleken
A Klárisok együttes mesekoncertje

A program a gimnázium mögötti sportpályán folytatódott, ahol a Fülekpüspöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület „Előkészítős”, azaz 3-8 éves korosztályú csapatai mutatták be az elsajátított tűzoltó fortélyaikat.

A Városi Park színpadi programja a magyarországi Klárisok együttes mesekoncertjével folytatódott, amely során a mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fűződtek fel egy jelképes gyöngysorra – természetesen ismét a gyermekek közreműködésével. A zenekar profi zenészeinek köszönhetően beavató koncertben is részesültek a jelenlévők, hiszen a zenészek a színpadot betöltő számtalan hangszert is bemutatták.

A színpad körül elhelyezkedő állomáshelyeken a helyi alapiskolák és óvodák pedagógusai valamint a közösségi központ munkatársai vezényletével különféle ügyességi és sportjátékokban próbálhatták ki magukat a gyerekek, nagy népszerűségnek örvendett az ilyen rendezvények elmaradhatatlan attrakciója – az arcfestés is.

A legkisebbeket puha szőnyeg és biztonságos játékok tömkelege várta a babasarokban, nem hiányzott az oly népszerű Ringató foglalkozás sem.

Folyamatosan hosszú sor kígyózott a mászófal előtt, és a kifejezetten gyermekekre méretezett íjászat vezetője sem tétlenkedhetett. Idén lovagolni is lehetett, a park fái alatt rótták nyugodt köreiket az apró terhüket cipelő lovak. Négylábú barátainkra hívta fel figyelmünket a helyi kutyamenhely is, amelynek munkatársai minden segítséget örömmel fogadnak.

A vásári portékájukat kínáló árusoktól nem messze kapott helyett a hajtott körhinta és korabeli játékok is, a nagyobb gyermekek örömmel próbálgatták a gólyalábas járást.

A jól sikerült rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltók tűzoltási bemutatója, valamint az elmaradhatatlan habparti zárta, óriási boldogságot okozva a kicsiknek.

A Városi Művelődési Központ a rendezvényt a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával a Nyári színházasdi projekt keretén belül valósította meg.

Gyermekzsivajtól volt hangos a Városi Park
Fülekpüspöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület