Felhívások

Lehet jelentkezni a XVIII. KINCSKERESŐK konferenciára

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor TT idén 18. alkalommal hirdeti meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját.

Pályázni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet, jeles személyiségek élete vagy bármilyen további tetszés szerint választható témakörökben.

Célcsoport: Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a szakközépiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Jelentkezési feltételekJelentkezhetnek szlovákiai illetőségű diákok (nem követelmény a magyar iskola látogatása, de az előadásnak magyar nyelven kell elhangoznia), egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával. (Egy iskola vagy civil szervezet képviseletében legfeljebb 2 csapat.)

Az országos konferencia időpontja és helyszíne: 2023. november 15–16., Galánta

Jelentkezés:

JELENTKEZÉS

A KINCSKERESŐK elektronikus jelentkezési lapja megtalálható az alábbi linken (ha nem nyílik automatikusan, a böngészőbe kell bemásolni): https://forms.gle/YDY3ZSz3TQ6FdPCG9

A jelentkezési lapot kérjük minden csapatra külön, hiánytalanul kitölteni. A jelentkezés fontos része a pályamunka 1–2 oldalas összefoglalása és a forrásanyag, melyet az elektronikus jelentkezési lap megfelelő pontjához kell csatolni. Az összefoglaló címe után kérjük feltüntetni az előadók nevét, felkészítőjét és iskoláját.

 

%d bloggers like this: