Felhívások

A kalóz, a kapitány meg a Kabóca (meghívó)

Szeretettel meghívjuk Önt Balla Margit: A kalóz és a kapitány című meseregényének és egyúttal a Kabóca gyermeklapnak a komáromi bemutatójára, melyre 2024. február 22-én 17.00 órától a komáromi Szinnyei József Könyvtárban (Eötvös u. 35.) kerül sor. A beszélgetést Baka Vida Barbara vezeti (a Kabóca gyermeklap munkatársa).

A regény hátlapszövege:

,,Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy rét. Nem volt az a rét sem különösen nagy, sem különösen szép, egy kis patak folyt rajta keresztül, és tölgyfák szegélyezték, mindössze ennyi volt. Arra jött viszont egy nyúl, egy mezei nyúl. Majd még egy, egy üregi nyúl.
És elindul a nagy kaland, az utazás a kis patakon, s folyik folyóvá duzzadt vizeken át a két bátor nyúl, a nyulalmazott tengerészkapitány és a kalózkapitány merész és
nagyratörő terve szerint egészen a tengerig.
Micsoda hősies vállalkozás, micsoda elképesztő teljesítmény lesz ez a nyúlnemzetség büszkeségére! Bár a dolgok először mintha kissé másként alakulnának…”

A meseregény a Kabóca-könyvek sorozatban jelent meg 2023 novemberében az Anser kiadó gondozásában.

A Kabóca gyermeklap a 4-9 éves korosztályt célozza meg, az egyes lapszámok mindig az adott évszaknak, hónapnak megfelelő tematikában készülnek. Ismeretterjesztő cikkek, versek, mesék (ebből az egyik mindig kétnyelvű), a szövegekhez kapcsolódó játékos feladatok, angol nyelvű feladatok, fejtörők, kézműves foglalkozások találhatók benne.

Szeretettel várjuk a kedves szülőket, nagyszülőket, és azokat az érdeklődőket, akiket foglalkoztat a gyermekirodalom és annak népszerűsítése.

Az előadás elsősorban felnőtteknek szól, a gyermekek számára beszerezhető lesz majd a könyv és a magazin is az előadás után.