Hazai hírek Oktatás

Oktatásügyi hírlevél 2024/9

Az oktatásügyi minisztérium hírleveléből:

Oktatásügyi hírlevél

Tomáš Drucker oktatási miniszter az Európai Unió oktatási, ifjúsági, kulturális és sportminisztereinek tanácsában beszélt. A kerekasztalnál megbeszélésre került sor azzal a céllal, hogy támogassák a tagországok egyetemei közötti közös oktatási programok bővítését. Az Oktatási Minisztérium egyetért azokkal a megoldásokkal, amelyek növelik a minőségi oktatáshoz való hozzáférést, és egyben mérséklik az agyelszívás kockázatát.

Az Oktatási Minisztérium egyik prioritása a tagországok egyetemei közötti közös oktatási programok kiterjesztése. Drucker miniszter szerint az Európai Uniónak támogatnia kell az intenzívebb együttműködést és partnerséget az oktatási programok biztosításában a tagállamok felsőoktatási intézményei és alacsonyabb rangú egyetemei között. Erről is tárgyaltak az egyes országok miniszterei egy kerekasztalon, ahol megosztották egymással a jó gyakorlatokat. A megbeszélés célja az volt, hogy támogassa a tisztességes és kiegyensúlyozott mobilitást minden polgár számára az Európai Oktatási Térségen belül.

Modern angol nyelvoktatási segédanyagokat adtak ki a Viki platformon a tanárok és azon diákok számára, akik érettségi vizsgára készülnek. A tanulmányi anyagok a Spectator College Viki oldalán egy podcastból, egy cikkből és egy szószedetből állnak, és nem csak az angol nyelvtudást segítik, hanem vitára ösztönöznek a standardban szereplő releváns témákról a tanulmányi programokhoz kapcsolódóan.
A tárgyalt témák mindegyike összhangban van az Oktatási Minisztérium által meghatározott érettségi témákkal. (https://viki.iedu.sk/resources/browser/spectator-college)


A hírlevél II. évfolyamának 9.  száma:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

https://www.minedu.sk/newsletter-novinky-zo-skolstva/