Felhívások

Pajtás Napok Füleken

Április 27-én veszi kezdetét Füleken a Pajtás Napok programsorozat. Egy új rendezvény valósul meg a Várlak Fesztivál szervezői által Nógrád szívében, Füleken Pajtás Napok elnevezéssel, melynek célja, hogy havi rendszerességgel minőségi kultúrával szolgálja a Gömör-Nógrádi régióban élő embereket.

A Pajtás Napok egy koncertsorozat, melyen főként világzenei, folk és alternatív koncertek, stand up comedy-k, irodalmi előadások, könyvbemutatók valósulnak meg. A Várlak fesztivál aktivistái 2023-ban önkéntes munkával önerőből építettek a Bebek Panzió területén egy pajtát, melyet áprilistól októberig megtöltenek élettel és a programsorozat kicsúcsosodása maga a Várlak Fesztivál lesz. Az eseményen fellép többek között: Konyha zenekar, Endorfin, Ritmusa zenekar, Húros banda, Grecsó Krisztián és Beck Zoltán közös irodalmi pódiumestje, Unicumbia kubai zenekar, Copy Con, Mehringer, GHP, Analóg Balaton, Takács Nikolasz és a Swing á la Django, Kiss Zenészek, Felméri Péter, Mogács Dániel, Kollár-Klemencz Kamarazenekar, Gypo Circus.

Az április 27-i első eseményen a Konyha zenekar és az Endorfin koncertjei valósulnak meg. A szervezők célja, hogy olyan programsorozatot hozzanak létre, amely a helyi magyar értelmiségi réteget erősítené meg.

Online jegyek beszerezhetők a oneticket.sk weboldalon keresztül.