Hazai hírek Közösség

Éjszaka a Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnázium a karácsonyi szünet előtt másodszer rendezett „ottalvós bulit” December 18-án tartották az „Éjszaka a Gimnáziumban” akciót, a programot a gimis DÖK-tagok állították össze.

Az iskola és Szüllő Lívia főszervező beszámolója szerint az volt a lényeg, hogy jobban megismerhessék egymást a különböző osztályokba járó és az eltérő érdeklődési körű diákok.

Éjszaka a Gimnáziumban
Éjszaka a Gimnáziumban (Fotó: SJG)

A program célja továbbá a karácsonyra való hangolódás, illetve az elcsendesedés volt. Gimiseink több helyszínen vehettek részt a színesebbnél színesebb programokban. Azok számára, akik nem kimondottan az előadások és foglalkozások miatt jelentkeztek az „ottalvásra”, hanem csupán azért, hogy együtt lehessenek a barátaikkal, gimis társaikkal, a két filmező teremben, a társasjáték- illetve hangszerteremben, valamint a kézművessarokban vagy akár a büfében ezt megtehették.

Táncházzal kezdődött

Az este a táncházzal kezdődött, amelyet Kelemen Petra Piroska és Jakab András tartott.
A következő időhöz kötött program egy korlátozott létszámú önismereti workshop volt, melyet az iskola két ügyes diákja, Kotiers Ráhel Annamária és Szarka Beáta, a 3. A osztály tanulói tartottak nagy lelkesedéssel és odaadással. A workshop keretében a résztvevők teázás, meditálás és természetesen kellemes, családi hangulat kíséretében ismerkedhettek meg saját lelkivilágukkal, a különböző tanulási és rendszerezési technikákkal, valamint belekezdhettek a 2020-as határidőnaplójuk („bullet journal”) elkészítésébe is.

Az este további részében az időtől független, kötetlen programok közül válogathattak a diákok.

2018-ban a rendezvény meghirdetése előtt a szervezők egy kis létszámú, családias estét képzeltek el, amely ezúttal olyannyira kinőtte magát az eredeti elképzelések kereteiből, hogy már korlátozni kellett a jelentkező diákok számát.

Az esemény nem jöhetett volna létre Andruskó Imre igazgató úr, a kedves kollégák, a lelkes diákönkormányzat és a további diákok segítsége nélkül, akik véleményükkel és színes ötleteikkel alakították a hangulatos kis estét.

Tanárok:

Szüllő Lívia (főszervező), Vajányi Orsolya, Diósi Viktor.

DÖK-tagok:

Mikulec Amina, Hübsch Dominik, Szarka Beáta, Veres Emese, Kósa Réka, Ďumbier Izabella, Zsidek Viktor, Kotiers Ráhel Annamária, Lampert Erik, Zalka Virág, Grosch Dóra, Kontra Martin Róbert.