Hazai hírek Közösség

Éjszaka a Gimnáziumban

A komáromi Selye János Gimnázium a karácsonyi szünet előtt másodszer rendezett „ottalvós bulit” December 18-án tartották az „Éjszaka a Gimnáziumban” akciót, a programot a gimis DÖK-tagok állították össze.

Az iskola és Szüllő Lívia főszervező beszámolója szerint az volt a lényeg, hogy jobban megismerhessék egymást a különböző osztályokba járó és az eltérő érdeklődési körű diákok.

Éjszaka a Gimnáziumban
Éjszaka a Gimnáziumban (Fotó: SJG)

A program célja továbbá a karácsonyra való hangolódás, illetve az elcsendesedés volt. Gimiseink több helyszínen vehettek részt a színesebbnél színesebb programokban. Azok számára, akik nem kimondottan az előadások és foglalkozások miatt jelentkeztek az „ottalvásra”, hanem csupán azért, hogy együtt lehessenek a barátaikkal, gimis társaikkal, a két filmező teremben, a társasjáték- illetve hangszerteremben, valamint a kézművessarokban vagy akár a büfében ezt megtehették.

Táncházzal kezdődött

Az este a táncházzal kezdődött, amelyet Kelemen Petra Piroska és Jakab András tartott.
A következő időhöz kötött program egy korlátozott létszámú önismereti workshop volt, melyet az iskola két ügyes diákja, Kotiers Ráhel Annamária és Szarka Beáta, a 3. A osztály tanulói tartottak nagy lelkesedéssel és odaadással. A workshop keretében a résztvevők teázás, meditálás és természetesen kellemes, családi hangulat kíséretében ismerkedhettek meg saját lelkivilágukkal, a különböző tanulási és rendszerezési technikákkal, valamint belekezdhettek a 2020-as határidőnaplójuk („bullet journal”) elkészítésébe is.

Az este további részében az időtől független, kötetlen programok közül válogathattak a diákok.

2018-ban a rendezvény meghirdetése előtt a szervezők egy kis létszámú, családias estét képzeltek el, amely ezúttal olyannyira kinőtte magát az eredeti elképzelések kereteiből, hogy már korlátozni kellett a jelentkező diákok számát.

Az esemény nem jöhetett volna létre Andruskó Imre igazgató úr, a kedves kollégák, a lelkes diákönkormányzat és a további diákok segítsége nélkül, akik véleményükkel és színes ötleteikkel alakították a hangulatos kis estét.

Tanárok:

Szüllő Lívia (főszervező), Vajányi Orsolya, Diósi Viktor.

DÖK-tagok:

Mikulec Amina, Hübsch Dominik, Szarka Beáta, Veres Emese, Kósa Réka, Ďumbier Izabella, Zsidek Viktor, Kotiers Ráhel Annamária, Lampert Erik, Zalka Virág, Grosch Dóra, Kontra Martin Róbert.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: