Hazai hírek

Halálos munkahelyi balesetként kezelik az iskolai késelést

A munkaügyi felügyelőség halálos munkahelyi balesetként kezeli a ruttkai (Vrútky) iskolában csütörtökön történt tragikus támadást, melyben életét vesztette Jaroslav Budz, az iskola igazgatóhelyettese.

A felügyelőség tájékoztatása szerint a tanár „munkavégzés közben” veszítette életét, amikor próbálta védeni a késelő támadótól a kolléganőjét és a gyerekeket.
A megsebesült tanítónő ügyét hivatalosan szintén munkaügyi balesetként kezelik. Megsérült az iskola gondnoka is, aki a késelés után az utcán nyomába eredt a támadónak – az még nem dőlt el, hogy az ő esetét hivatalosan hogyan minősítik.

Csütörtökön este több százan gyújtottak gyertyát az iskolánál Jaroslav Budz emlékére, a megemlékezés spontán szerveződött a közösségi hálón.

Az iskola zárva van, a jövő héten dől el, hogy meddig.

 

Igor Matovič miniszterelnök a közösségi hálón fejezte ki őszinte részvétét, azt írta, Jaroslav Budz egy hős, aki feláldozta az életét, hogy megmentse a gyerekeket és a tanárokat, és azt javasolta Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek, hogy a tanár in memoriam kapjon állami kitüntetést. (l)

KÉSELÉS EGY RUTTKAI ISKOLÁBAN