Kitekintő Versenyek

Január 27-ig lehet jelentkezni a Kalandozó történelmi vetélkedőre

A magyarországi Hatvani Tankerületi Központ és a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola a 2019-2020-as tanévben is közösen hirdette meg Kárpát-medencei tanulmányi Kalandozó történelmi vetélkedőjét 7-8. évfolyamos, 4 fős csapatok részére.

A verseny háromfordulós, melynek első két fordulója írásbeli feladatsor. Megoldásuk során a tanulók betekintenek a Trianoni béke centenáriumi éve alkalmából Felelősséggel minden magyarért című, Magyarország nemzetiségei témakör kapcsán a történelem és a honismeret területére.

A harmadik forduló maga a döntő, melyre a legjobb munkákat beküldő csapatokat várják a szervezők egy kétnapos rendezvényre Kisnána felújított középkori várába.

A bejutott csapatok a Kisnánai várban gyakorlati feladatok megoldása során bizonyíthatják vitézségüket, rátermettségüket. Az eseményt a Nánai Sólymos Vitézek részvétele is színesíti.

A döntő tervezett időpontja: 2020. május 21–22.

A jelentkezési lap az iskola honlapján található meg.

A jelentkezési lapot a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola 3264 Kisnána, Petőfi S. u. 34. Postacímre, vagy a kisnanaisuli.kalandozo@gmail.com e-mail-címre várják a szervezők.

Jelentkezési határidő: 2020. január 27.

Az iskola honlapján a korábbi évek Kalandozó versenyeiről és döntőiről feladatsorokat, beszámolókat, fotódokumentációt és videókat találhatnak az érdeklődők: http://kisnanaisuli.sulinet.hu/

A verseny témája, ismeretanyaga, felkészüléshez felhasználható irodalom

A témához kapcsolódó történelmi és kulturális ismereteket közlő irodalmak, honlapok: