Egyéb kategória

Húsvét után elvihetik a holmijukat a hallgatók a Comenius Egyetem kollégiumaiból

Mlyny UK (2)

Szigorú óvintézkedések és előre meghatározott időbeosztás szerint húsvét után kiköltözhetnek a Comenius Egyetem diákjai a jelenleg lezárt kollégiumokból – tájékoztatott az egyetem kommunikációs osztálya.

Azok a hallgatók, akik valamilyen okokból most nem tudnak kiköltözni, a szobájukon hagyhatják a holmijukat, a kollégium csupán szimbolikus összeget fog felszámolni a szobáért.
Marek Števček, az egyetem rektora emlékeztetett, március 8-án döntöttek úgy, hogy megszakítják az oktatást. „Rengeteg hallgatónak a kollégiumi szobájában maradtak a könyvei, a diplomamunkához szükséges anyagok, ezért rendkívüli óvintézkedések mellett lehetővé tesszük, hogy elvigyék a személyes dolgaikat” – mondta a rektor.

Meghatározott beosztás szerint egy nap korlátozott számú hallgatót engednek be az épületekbe úgy, hogy 25 négyzetméternyi területen csak egy személy tartózkodhat. Maszkot és kesztyűt kell viselniük, a helyszínen lehetőség lesz a fertőtlenítésre is. Aki lázas vagy bármilyen légúti betegsége van, azt nem engedik be, és mindenkinek becsületbeli nyilatkozatot kell tennie arról, hogy az elmúlt 14 napban nem került érintkezésbe olyan személlyel, akinél akár csak felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja. A kiköltözés alatt valamennyi kollégiumot folyamatosan fertőtleníteni fogják.

„Az ország legnagyobb egyeteme vagyunk, Szlovákia minden tájáról és összesen 87 országból vannak hallgatóink, tehát nagyon gyorsan lépnünk kellett március elején, hogy megelőzzük a járvány terjedését” – tette hozzá Števček. (l)

%d bloggers like this: