Egyéb kategória

A nyitás után ismét ingyen utazhatnak a gyerekek a városi buszokon

Június elsejétől újraindul a tanítás, és az érsekújvári, a lévai és a párkányi városi buszokon ismét ingyen utazhatnak az iskolások.

Érsekújvárban hétköznapokon 6 és 8 óra között utazhatnak ingyen a gyerekek. Ehhez az Arriva weboldaláról letölthető, vagy a cég érsekújvári ügyfélközpontjában kérhető nyomtatványt kell kitölteni és az iskolával lepecsételtetni. Az iskolások kártyát kapnak, amit fel kell mutatniuk a buszsofőrnek – derült a ki TASR hírügynökség körképéből.

Párkányban tanítási napokon 7 és 8 óra között utazhatnak ingyen azok a gyerekek, akiknek a városban van az állandó vagy az átmeneti lakhelyük. Az erre jogosító kártya kérvényezéséhez ki kell tölteni egy nyomtatványt, amit a városházán kell leadni, ahol megvárásra kiadják a június 30-ig érvényes bérletet. A kártya az év során bármikor igényelhető.

busz

A lévai gyerekek nemcsak iskolába utazhatnak ingyen a városi buszokon, hanem hétvégén és ünnepnapokon is. Ehhez az iskola által jóváhagyott kérvényre van szükség, a nyomtatvány megtalálható az Arriva weboldalán.

Június 1-jétől változik a tömegközlekedés rendje. Az érsekújvári, a lévai, a vágsellyei és az ipolysági városi buszok újra a tanítási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, a komáromi és a párkányi városi buszok menetrendje némileg módosult. (l)