Egyéb kategória

Az oktatási miniszter szerint Kollár megtarthatja a titulusát

Mgr. Boris Kollár ma Budapesten járt és találkozott Orbán Viktorral, Kövér Lászlóval és Áder Jánossal is. (MTI-felvétel)

Nem reális a titulusok utólagos visszavonása – jelentette ki ma Branislav Gröhling oktatási miniszter az év végi bizonyítványosztáson Érsekújvárban.
„Ha valakinek visszamenőleg elvennék a titulusát, aki jogi aktusokat hajtott végre, akkor felmerül a kérdés, hogyan tekintsünk e jogi aktusok érvényességére. Az alkotmány sem engedélyezi a visszamenőleges hatályú intézkedéseket, mert az egész ország jogi stabilitását fenyegetnék” – tudósított a TASR Gröhling kijelentéséről.

Az OĽaNO a záródolgozatok felülvizsgálását indítványozza a csalók kiszűrésére, az még nem dőlt el, hogy hány évre visszamenőleg. A titulusok visszavonási jogát meghagynák a felsőoktatási intézményeknek. „Ők adják ki a titulusokat, ők felelősek az oktatás minőségéért, ők dönthetnek majd a titulusok visszavonásáról” – folytatta Gröhling. Ha egy főiskola nem végezné el a felülvizsgálatokat, akkor bezárnák. (l)

Centrálny register záverečných a kvalifikačných prác (CRZP)