Hazai hírek

Minden iskolában felméri a minisztérium, hogy zajlott a távoktatás

Az oktatási minisztérium biztosította az iskolákat és a pedagógusokat arról, hogy a felmérés során szerzett információkat nem az intézmény vagy a tanítók értékelésére fogja felhasználni.

A tárca közleménye szerint a távoktatás nagy kihívást jelentett mindenkinek, de egyúttal értékes tapasztalatokkal is szolgált, ám a járvány első hulláma alatt ezeket nem sikerült begyűjteni. Ezért most minden iskolaigazgatónak, illetve külön minden alapiskolai és középiskolai pedagógusnak kérdőívet küldenek, hogy kiderüljön, milyen problémákkal szembesültek, hogyan tanítottak, milyen újításokat, új módszereket alkalmaztak a távoktatás során, és mire van szükségük az iskoláknak. A pedagógusok azt is kifejthetik, hogy milyen kihívásokkal kellett megküzdeniük, és milyen jellegű segítségre lenne szükség. A minisztérium egyúttal azt is ki akarja deríteni, mennyire aktívan kapcsolódtak be a diákok a távoktatásba, mennyire volt hatékony az oktatásnak ez a formája. A felméréstől azt is reméli a tárca, hogy sikerül jól felkészülni a járvány második hullámára.
„Ahhoz, hogy tényleges változásokat érjünk el az oktatásban, gyors, célzott és hatékony támogatást kell nyújtanunk az iskoláknak, de ehhez ismernünk kell a problémáikat” – fűzte hozzá a felméréshez Filip Mónika kisebbségi oktatásért felelős államtitkár.
Az elektronikus kérdőíveket július 10-ig kell kitölteni, a minisztérium Oktatáspolitikai Intézete összegzi az eredményeket. (l)

A MINISZTER SZERINT SZEPTEMBERBEN LESZ BEHOZVA A LEMARADÁS