Oktatás

A Magyarországon tanulók helyzete bonyolódik

Fontos felhívás

🇭🇺Ma több gondterhelt szülő fordult hozzám azzal, hogy gyermekeik holnap nem tudnak eljutni a magyarországi iskolákba, mivel csak néhány határátkelőhely lesz nyitva a számukra. Konkrét példa erre a Slovenské Ďarmoty (Szlovákgyarmat) – Balassagyarmat határátkelő, amelyen keresztül a szlovákiai diákok a balassagyarmati magyar középiskolába járnak. Ma azonban a határon tájékoztatták őket, hogy holnaptól kezdve a balassagyarmati iskolába csak a “legközelebbi nyitott” határátkelőhelyen juthatnak be, amely a Parassapuszta – Ipolyság
határátkelő. Nekik és szüleiknek ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyermekeket 30-35 km-es távolságra kell reggel elvinni a nyitott határátkelőre, ahonnan valamilyen módon el kell jutniuk Balassagyarmatra, amely következő 35 km-re van buszjárat nélkül. Mivel ingázók, ezt meg kell ismételniük hazafelé menet is és egy egész hónapon keresztül.

Ezért azonnal a magyar félhez fordultam, hogy megoldjam a helyzetet, és megkérve őket, hogy legalább engedjék át gyalogosan a diákokat a “nem nyitott” határátkelőkön. Meggyőződésem, hogy ez a probléma, illetve a szülők és diákok számára felmerülő bonyodalmak a lehető leghamarabb megoldódnak. Arra kérek mindenkit, ha hasonló tapasztalataik vannak, írják meg, hogy mely határátkelőkről van szó. Minden információ értékes ezekben az időkben. Nagyon szépen köszönöm.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: