Kitekintő Oktatás

Több mint 5 és fél millió olasz diák tért vissza a tantermekbe

Hét hónap után újra lehet iskolába menni Olaszország egyes részein. A 20 tartomány közül 12-ben nyitották újra kapuikat az általános iskolák, a gimnáziumok és a szakközépiskolák. Több mint 5 és fél millió olasz diák tért vissza a tantermekbe.

A gyerekek külön be- és kijáratokon lépnek be, és hagyják el az iskolaépületeket. A tanulók a szünetben sem hagyják el tantermüket.

Olaszország

A tanároknak és a diákoknak is maszkot kell viselniük, hőmérsékletüket megmérik az iskola bejáratnál.

Az iskolák igyekeznek megoldani, hogy minden padban csak egy diák üljön, addig is megtartják az előírt távolságot. A takarítók minden tanóra után alaposan fertőtlenítenek mindent.

A járvány Olaszországból indult Európában, így ott az iskolakezdés komoly teszt, még akkor is, ha mostanában nem magas a fertőzések száma az országban.

A vírus nemcsak a tanévet fenyegeti, hanem a kormány hitelességét is. Már bírálták a válság kezelése és az iskolakezdés késleltetése miatt. A közvélemény kétkedve figyeli, hivatalosan mennyi diák térhet vissza az iskolába. A kormány adatait nem lehet ellenőrizni, mert feltehetőleg sokan az utolsó pillanatban döntenek úgy, hogy mégsem mennek be.