Könyvajánló Szabadidő

Balla Margit: Mimó a világ körül

Balla Margit: Mimó a világ körül
Balla Margit: Mimó a világ körül
Meseregény
Pap Kata rajzaival

Mimó, a kis manó kijárta a manóiskolát, és most itt az ideje, hogy a manóhagyományoknak megfelelően világ körüli útra induljon: hogy a saját szemével is lássa mindazt, amiről eddig csak az iskolába tanult, s aztán hazatérve mindent elmeséljen az otthoniaknak. A vándorútnak nincs előre elkészült, pontos terve, hiszen a világon mindenhol élnek rokonok, akiket a manó meglátogathat, és mindenhol találhat barátokat.

Amikor Mimó bepakol kis piros bőröndjébe, és a szülei kikísérik az állomásra, nem is tud többet, csak annyit a rá váró nagy kalandról, hogy elképesztően csodás és fantasztikusan érdekes  lesz. Meg hogy az első állomása a Magas-Tátra, Füles kuzinék hegyi barlangja.

Balla Margit legújabb mesekönyvének főszereplője, Mimó egy kalandos világ körüli útra hívja kis olvasóit. A jókedvű manó az út során egyre szaporodó számú társaival együtt bejárja a világ leghíresebb nemzeti parkjait. S miközben a társaság a védett helyek lakóival ismerkedik, rokonokat látogat, új barátokat szerez vagy éppen medvét ment, az olvasó sok új dolgot megtud az olykor egzotikusnak tűnő tájakról, a nemzeti parkok természeti értékeiről, ismerős vagy furcsa jelenségekről, de még a manók titokzatos életéről is egy s mást.

Az izgalmas és fordulatokkal teli út végén aztán útitársaival együtt még egy nagy zöld projekten, a világ fásításának tervén is töprenghet.

A bűbájos történetet Pap Kata nem kevésbé bájos illusztrációi díszítik.

A könyv kapható a könyvesboltokban, megrendelhető a kiadó címén: www.kabocalap.com.