Magyar irodalom Tanuljunk

Művészek az Otthoni Oktatásért | 9. évfolyam (1)

Tavasszal több mint 300 művész közreműködésével videóra került az irodalom tananyag közel kétharmada elsőtől a tizenkettedik évfolyamig.

A felvételek természetesen térítésmentesen, regisztráció szükségessége nélkül elérhetőek.
A YouTube-on évfolyamok és szerzők szerint is válogathatnak. Az anyagok között ajánlott irodalmat és érdekességeket, valamint eredeti nyelvű felvételeket is találnak.

1
4:01
Giovanni Boccaccio: Dekameron

2
3:39
Ovidius: Átváltozások – Pygmalion (ford.: Devecseri Gábor)

3
0:55
Francesco Petrarca: Pó, földi kérgem

4
3:57
Biblia: A tékozló fiú (ford.: Károli Gáspár)

5
2:56
Biblia: A tékozló fiú (ford.: Károli Gáspár)

6
2:31
Biblia: A magvető példázata (ford.: Károli Gáspár)

7
3:55
Biblia: A magvető példázata (ford.: Károli Gáspár)

8
1:33
Füst Milán: Zsoltár

9
11:10
Giovanni Boccaccio: Dekameron

11
2:52
Assisi Szent Ferenc: Naphimnusz

Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat, hiszen a színházak bezártak. A diákok nem járhatnak iskolába ugyanezen okból, viszont online-oktatásban részesülnek. Úgy gondoljuk, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei, vagy órán feldolgozandó irodalmi szövegek, egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz. Ez online-térben egyszerű, és lehet úgy figyelemfelkeltő, hogy utána a diákok elolvassák a teljes műveket. Ez a valódi célunk. Az is fontos, hogy ez itt és most történik, egy olyan helyzetben, amelyben különösen fontos a szolidaritás, az egymásra figyelés, az összefogás. A MOTTO-n látható-hallható művek listáját szaktanárok állították össze.