Hazai hírek

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter sajtótájékoztatója

Ami az oktatást illeti, jövő héten még marad minden a régiben. Az alap- és középiskolás diákok számára folytatódik a távoktatás, óvodába és napközikbe csak azok a gyerekek mehetnek, akiknek a szülei a kritikus infrastruktúra területén dolgoznak, vagy nem tudnak otthonról dolgozni.

„Február 1. a határidő, ekkor kellene elindítanunk az ún. COVID automatát, amely bizonyos feltételek mellett lehetővé tenné az alapiskolák alsó tagozatának, majd a következő hetekben a felső tagozat újranyitását” – közölte Gröhling, hozzátéve: mindez függ attól is, milyen eredménnyel zárul az országos szűrés. Az adatok jövő szerdán (január 27.) lesznek ismertek. A miniszter hangsúlyozta: a kormánytagok egyetértettek abban, hogy az oktatás prioritást élvez, és ha a helyzet engedi, az első, amiről beszélni fognak, az iskolák újranyitása lesz.

Nem mellesleg, úgy látszik elfogytak a tavaly hirtelenjében nyomtatott „kék cetlik” ezért az egészségügyi minisztérium a teszt elvégzését igazoló A4-es irat letöltését tette lehetővé…

A regisztrált, ún. mobil mintavételi helyszíneken (MOM) a minisztérium honlapjáról letölthető dokumentumot kitöltve is igazolhatják részvételüket.

priloha_c-3-potvrdenie-o-vykonani-testu