Hazai hírek

Külön kezelik az iskolák nyitását, ez némi reményt jelent

reményt A szakértőkből álló járványstáb ma azt javasolta a kormánynak, hogy az iskolák kinyitását elsődlegesnek tekintse, és külön kezelje, akár településenként, ne pedig az országos járványszámoktól függően. Ez némi reményt jelent az iskoláknak.

Erről Branislav Gröhling oktatási miniszter beszélt a bizottság ülése után, a javaslatról ma este tárgyal a kormány, holnapra ígérnek bejelentést a lehetséges iskolanyitással kapcsolatban.
A javaslat az úgynevezett Covid-automata módosítását jelenti, amely világos szabályrendszert vezet be a jövő héttől, hogy milyen járványszámok mellett mit lehet kinyitni.
Az iskolákat azonban kivennék ebből, a szakértők rábólintottak, hogy bár most az egész ország a fekete zónába tartozik, hétfőtől kinyithatnák az alsó tagozatot. Erről fog vitázni a kormány.

Ha a Covid-automata iskolákra vonatkozó részét nem módosítják, egyes becslések szerint akár még áprilisban is otthon lehetnek a középiskolások, ugyanis a középfokú iskolákra még szigorúbb automatikus szabály vonatkozik most, és csak napi 1000 fertőzött alatt lehetne megnyitni őket.

KRAJČÍ SZERINT IS MEHETNEK FEBRUÁR 8-ÁN ISKOLÁBA AZ ALSÓ TAGOZATOSOK

Gröhling ma reggel még az alsó tagozat első és második évfolyamának megnyitásáról beszélt, délután már a teljes alsó tagozatról. A végzős osztályok sorsa még homályosabb. (l)