Hazai hírek

Az oktatási miniszter ápolónőket is szeretne alkalmazni az iskolákban

Branislav Gröhling oktatási miniszter ősztől ápolónőket is szeretne alkalmazni az iskolákban.  Az iskolai ápolónők is részei lennének az iskolát támogató alkalmazotti csoportoknak. Ez az új szakma segíthetné az iskolákat és az iskolai létesítményeket abban, hogy megvédjék a gyermekeket, a tanulókat és az iskola alkalmazottait a COVID-19-től. Az Oktatási Minisztérium kész megvitatni a témát és ez év szeptemberében elindítani az iskolai ápolók kísérleti projektjét a gyakorlatban.

A tárca emlékeztetett arra, hogy jelenleg az iskolalátogatás feltétele, hogy a diák és a törvényes képviselője rendelkezzen negatív koronavírus-teszttel. Ennek érvényességét rendszeresen meg kell újítani. Sok iskola önerőből biztosítja a tesztelést, ebben segíthetnének az iskolanővérek.

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter közlése szerint tárgyalnak majd erről a pénzügyminisztériummal és az egészségügyi tárcával. Szerinte ezzel egy új foglalkozás jöhetne létre, és a projektre elkülönítenék a szükséges pénzügyi eszközöket.