Egyéb kategória Gyermeknevelés Közösség

Lettországban csak oltottan vagy negatív teszttel

Újabb ország döntött a szigorú szabályozás mellett, szerintük a tantermi oktatás csak így biztosítható ősztől.

Lettországban oltási igazolványt, gyógyulást igazoló hivatalos iratot vagy negatív tesztet kell felmutatniuk a diákoknak az új tanév kezdetétől.

Lettországban
Valahol Lettországban

Az oktatási miniszter szerint a diákoknak augusztus 23. és 30. között kell megcsináltatniuk az első szűrővizsgálatokat, a további tesztelés pedig az egészségügyi minisztérium által kidolgozott ütemterv alapján fog történni. A tervek szerint ezek rendszeressé válnak majd az iskolákban, de egyelőre még nem világos milyen gyakorisággal.

Kötelező az oltás, elmennek a tanárok

Az oktatási kormányzat szerint a biztonságos tantermi oktatáshoz a tanárikar 80 százalékát be kell oltani – eddig 67 százalék kapta meg a védőoltást. A tárcavezető becslése szerint nagyjából ezer tanár hagyhatja el az állami oktatási rendszert a kötelező oltás miatt.

Csak védettségi igazolással mehetnek majd egyetemre a hallgatók Olaszországban. A tanárok és a diákok öt napi türelmi időt kapnak az igazolás beszerzésére, ezután felfüggesztik őket állásukból, illetve igazolatlan hiányzónak számítanak. Ausztriában pedig a tanév első két hetében – függetlenül attól, hogy egy adott diákot már beoltottak-e – rendszeres, PCR teszttel szűrik ki az esetlegesen fertőzött diákokat.

Forrás: