Felhívások Oktatás

Felhívás a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díjakra

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2022. április 23-24-én Rozsnyón tervezi megrendezni a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVII. Országos Találkozóját.

A pedagógus-találkozón a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj mellett átadásra kerül a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díj öt kategóriában.

Az SZMPSZ ezúton is kéri tagjait, alapszervezeteit és területi választmányait, hogy ebben az évben a díjazottakra tett javaslataikat 2022. március 4-ig tegyék meg.

A díjak azoknak a pedagógusoknak, intézményvezetőknek ítélhetők oda, akik a szlovákiai magyar közoktatásban kiváló eredményeket értek el, illetve azoknak a személyeknek, akik tevékenységükkel hathatósan támogatják a magyar nyelvű oktatást, az SZMPSZ tevékenységét.

Jelölni az alábbi kategóriákban lehet:

1. A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért
2. Pedagógus életpálya díj
3. Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért, illetve azon pedagógusok számára, akik a hazai magyar közoktatás megmaradását, fejlesztését, az anyanyelvű kulturális örökségünk megtartását szolgálták, tevékenységükkel hozzájárultak nemzeti értékeink megmaradásához
4. A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért
5. Óvodapedagógusok, nevelők és szakszolgálatot ellátó SZMPSZ- tagok részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért

Javaslatot tehetnek magánszemélyek és közösségek. Az elismerés odaítéléséről az SZMPSZ Országos Elnöksége dönt, mely feltételként szabta meg, hogy a díjra javasolt személynek (a 4. pont kivételével) SZMPSZ tagnak kell lennie.

Az SZMPSZ ezúton is kéri tagjait, alapszervezeteit és területi választmányait, hogy ebben az évben a díjazottakra tett javaslataikat
2022. március 4-ig elektronikus levélben pdf formátumban juttassák el
az elnok.szmpsz@gmail.com címre.

A határidő után érkezett javaslatokat nem tudjuk elfogadni.

A jelölőlapok ezen a linken érhetők el.