Könyvajánló Szabadidő

JÁTÉKTERÁPIA 2. – Érzelmi és viselkedészavarok, pszichopedagógia

Az érzelmi és viselkedészavarokkal, játékos korai intervencióval foglalkozó kötet megjelenését márciusra ígéri a Móra Kiadó.

A Játékterápia-sorozat második, Érzelmi és viselkedészavarok, pszichopedagógia című kötete szervesen kapcsolódik az első kötethez, ezért érdemes egyben kezelni a kettőt. Az első rész a korai kapcsolati folyamatok félresiklásával foglalkozik, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a későbbiekben érzelmi és viselkedészavarok alakuljanak ki, s a korai nem optimális környezeti hatásokra adott reaktív válaszok, védekezések rejtetten elraktározódnak a személyiségműködésben.

Ezekről a zavarokról és mielőbbi felismerésük módjáról, a korai játékos intervencióról olvashatunk a második kötetben. Az érzelmi és viselkedészavarokkal hazánkban elsősorban a gyógypedagógián belül a pszichopedagógia foglalkozik, ezért a szerző magas szintű szakmai felkészültséggel és gazdag gyakorlati tapasztalatokkal igyekszik eligazítani olvasóit ezekben a témakörökben. Fogalmak, kategorizációk, osztályozási rendszerek, patológia és diagnosztika, valamint korai játékos eszközök, módszerek bemutatása kerül a fókuszba ebben a kötetben.

 

A szerzőről:

Dr. EIGNER BERNADETT

Pszichopedagógus, gyermekterapeuta, integratív játékterapeuta

Dr. Eigner Bernadett neveléstudományból és pszichológiából is doktorált, analitikus gyermekterápiát tanult, pszichopedagógusként játékterápiával és szülői tanácsadással segít. Gyerekeknek érzelmi, viselkedési és beilleszkedési problémákban, szülőknek nevelésben, és abban, hogy ismét harmonikus legyen a szülő-gyerek kapcsolat. Pedagógus, pszichológus, orvos kollégáimnak játékterápiás képzéseket tart a Vadaskert Alapítvány és gyermekpszichiátriai kórház szervezésében. Róla és a módszeréről többet lehet megtudni a www.kapcsolatszerviz.hu oldalon.