Könyvajánló Szabadidő

JÁTÉKTERÁPIA 1. – A KORAI SZÜLŐ-GYERMEK KAPCSOLAT

SZÜLŐ-GYERMEKMárciusra ígéri a könyv megjelentetését a Móra Kiadó.

A játék kapcsolat, ismerkedés, együttműködés. A gyerekek világa, ahol ahhoz is közel kerülhetünk, aki sérült, akit bántottak, aki nélkülözi a biztonságot, nem érzi, hogy elfogadják, szeretik. Amikor a szülő látja, hogy gyermeke nehézségekkel küzd és lemarad, tudja, hogy baj van. Miként adjunk neki erőt, bátorságot, önbizalmat, önértékelést és hitet, hogy megtalálja helyét a világban és visszanyerje benne a bizalmát? Ehhez nyújt segítséget a Játékterápia című módszertani sorozat első darabja, amelyhez szorosan kötődik a második kötet.

Komoly utat kell bejárnunk, mert a bajok gyökerei a legkorábbi időkbe nyúlnak vissza. Dr. Eigner Bernadett kézikönyve ahhoz nyújt segítséget, hogy megismerkedjünk azokkal a korai dolgokkal, kapcsolati folyamatokkal, érzelmi és szociális fejlődési csomópontokkal, amelyek veszélyeztethetik, traumatizálhatják a gyermek fejlődését. Amint az is fontos, hogy elsajátítsuk a korai felismerés szempontjait, módszereit, megismerjük a legkorábbi szülő-gyermek kapcsolat buktatóit, veszélyforrásait.

Tartsunk hát a szerzővel ebben az utazásban, amelyben időben visszafelé haladunk, hogy megtaláljuk a gyökereket, azokat a pontokat, ahol megbomlott a harmónia, tévútra kerültek kapcsolatok, rossz irányt vettek fejlődési utak. Csak így segíthetünk érző szívvel, hatékonyan és tudatosan a játék erejével és varázslatával.

A szerzőről:

Dr. EIGNER BERNADETT

Pszichopedagógus, gyermekterapeuta, integratív játékterapeuta

Dr. Eigner Bernadett neveléstudományból és pszichológiából is doktorált, analitikus gyermekterápiát tanult, pszichopedagógusként játékterápiával és szülői tanácsadással segít. Gyerekeknek érzelmi, viselkedési és beilleszkedési problémákban, szülőknek nevelésben, és abban, hogy ismét harmonikus legyen a szülő-gyerek kapcsolat. Pedagógus, pszichológus, orvos kollégáimnak játékterápiás képzéseket tart a Vadaskert Alapítvány és gyermekpszichiátriai kórház szervezésében. Róla és a módszeréről többet lehet megtudni a www.kapcsolatszerviz.hu oldalon.