Hazai hírek

A nyári táborozás szabályai 2022-ben

nyári táborozás, szabályok, Covid-19
(Pixabay)

Ha koronavírus-fertőzés bukkan fel a táborban, azonnal véget ér a táborozás, és a szülőnek kell hazavinnie a gyerekét.

Naponta most már 500-600 fertőzöttet találnak Szlovákiában, ami ugyan messze van a rekordoktól, de mégiscsak ennyi új fertőzött adhatja tovább naponta a vírust. Ezért a nyári táborokra vonatkozó, az országos tiszti főorvos által kiadott rendelet szerint „különös figyelmet kell szentelni a belépő szűrésre”, mert egykettőre megfertőződhet az egész tábor.

Amint felmerül a fertőzés gyanúja, értesíteni kell a regionális járványügyi hivatalt.

A tábor elején minden résztvevőnek nyilatkozatot kell leadnia arról, hogy nincsenek tünetei, ez vonatkozik a szervezőkre, beleértve egészen a szakácsnőkig stb.
A tábor alatt végig ügyelni kell a már ismert higiéniai óvintézkedések betartására.

A szülőnek nyilatkozatot kell aláírnia, hogy a gyerekének nincsenek tünetei, és az előző 14 nap során nem találkozott Covid-19-fertőzött személlyel.

Ján Mykas országos tiszti főorvos utasításai között az is szerepel, hogy a gyerekek ne közös busszal menjenek táborba, hanem a szülők vigyék őket.

Ha mégis közös busszal (vonattal) mennek, vagy a tábor alatt buszkiránduláson vesznek részt, vagy tömegközlekedési eszközt használnak, a táborvezetőnek el kell rendelnie, hogy a gyerekek és a táboroztatók viseljenek maszkot.

A tábor után szintén 14 napig értesítenie kell a szülőnek a regionális járványügyi hivatalt, ha fertőzés jelentkezne a gyereknél.

A TISZTI FŐORVOS TÁBOROZTATÁSRA VONATKOZÓ RENDELETE

[pdf-embedder url=”https://www.magyar-iskola.sk/wp-content/uploads/2022/07/TABOR-Zotavovacie_podujatia_aktualizacia_odporucani_jun_2022.pdf” title=”TÁBOR-Zotavovacie_podujatia_aktualizacia_odporucani_jun_2022″]