Felhívások Oktatás

FELHÍVÁS „Szülőföldön magyarul” támogatási kérelem benyújtására a 2022/2023-as tanévre

Szülőföldön magyarul

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága megbízásából meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtására a 2022/2023-as tanévre.

A nevelési, oktatási, tankönyv- és taneszközre vonatkozó támogatás feltételei változatlanok, a támogatás összege 100 000 forintnak megfelelő euro.
A hallgatói támogatás szintén 100 000 forintnak megfelelő euro.

Jelen felhívás alapján a 2022/2023-es tanévre igényelhető támogatásokra 2023. április 11. – 2023. május 24. közötti időszakban lehet a támogatási kérelmeket benyújtani.

A támogatási kérelem utolsó postára adási dátuma: 2023. május 24.

Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy a szokott módon, csak az SZMPSZ által kinyomtatott, gyűjtőhelyeken átvett és kitöltött adatlapokat áll módunkban elfogadni.

Kérjük az érintetteket, hogy az átvett adatlapokat töltsék ki és nyújtsák be a megadott határidőig a kötelező mellékletekkel együtt!
Az adatlapok nyomtatása folyamatban van, az óvodák és iskolák igazgatói számára részletes tájékoztatót küldünk a gyűjtőhelyekről és az adatlapok átvátelének dátumáról.
A hallgatói adatlap (főiskolások) az SZMPSZ honlapjáról letölthető.
Továbbá tájékoztatjuk az érintetteket, hogy az elmúlt időszakra vonatkozó, 2021/2022-es pályázat feldolgozása és kifizetése folyamatban van, ezt nem befolyásolja az új pályázat kiírása.