Hobbi Informatika Szabadidő Tanuljunk

Ingyenes online képszerkesztő programok

Az ingyenes online képszerkesztő programok napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem volt ez mindig így, hiszen korábban, sőt még napjainkban is szinte mindenki a Photoshop-ot használta, használja, a fotók, képek retusálásához, módosításához vagy szerkesztéséhez. Itt az ideje a váltásnak, hiszen a legnépszerűbb és egyben legjobb online képszerkesztő programok segítségével, gyakorlatilag tökéletesen szerkesztheted a fotóidat, képeidet bármilyen fennakadás nélkül. Nem kell telepítgetned, nem kell konfigurálnod semmit, egyszerűen elindítod a böngésződ és kezdheted a szerkesztését.

Mik az online képszerkesztő programok előnyei?

Az online képszerkesztő programoknak rengeteg előnyük van, nézzük át mik a legfontosabbak:

  • Elérhetőség: Az online képszerkesztő programok bárhol, bármikor elérhetőek, így bárhol dolgozhatsz a fotóidon, képeiden, amikor csak szeretnél
  • Könnyű használhatóság: Az online képszerkesztő programok általában intuitív felületekkel rendelkeznek, így kezdők is könnyen megtanulhatják használni őket
  • Költség-hatékonyság: Az online képszerkesztők általában ingyenesek vagy alacsony havidíjat kérnek el használatukért, így nem kell egyszerre nagy összeget fizetned, ha képszerkesztő szoftvert szeretnél használni
  • Online tárolási lehetőség: Az online képszerkesztők többnyire tárolási lehetőséget is biztosítanak, így a képeidet biztonságban tudhatod és bármikor elérheted
  • Közösségi lehetőségek: Az online képszerkesztő programok többnyire lehetővé teszik a több felhasználó együttműködését is, így több emberrel is dolgozhatsz egy képen, vagy fotón egy időben

Mik az online képszerkesztő programok hátrányai?

Az online képszerkesztő programok hátrányai közé tartozik, hogy ezek a szoftverek általában csak internetkapcsolattal használhatók, így ha nincs internet hozzáférésed, akkor nem tudod használni őket. Másik hátrányuk, hogy az online képszerkesztő programok általában korlátozott funkciókkal rendelkeznek, így ha profi minőségű képszerkesztést szeretnél végezni, akkor valószínűleg szükséged lesz a prémium funkciók megvásárlására vagy egy professzionális fizetős képszerkesztő programra.

Az online képszerkesztő programok biztonsági kockázatot is jelenthetnek, mert a feltöltött képek esetlegesen megoszthatóakká válhatnak vagy visszaélhetnek velük. Végül pedig, az online képszerkesztő programok általában a böngésző alatt futnak, így ha a böngésződ lassú, akkor az komolyan befolyásolhatja ezeknek a programoknak a teljesítményét.

A legjobb ingyenes online képszerkesztő programok

Ebben a cikkben különböző tudást igénylő online képszerkesztő programokat gyűjtöttem össze, hogy könnyedén megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt. Van amelyik nagyon egyszerű, csúszka és ikon rendszerrel kezelhető és van amelyik kezelőfelülete inkább a már jól megszokott Photoshop felületeire hajaz. A legtöbb online képszerkesztő a modern HTML5 használatával készült, ami azt jelenti, hogy szinte bármelyik modern webböngészőben használhatod őket. A legjobb az egészben, hogy bár szinte az összes online képszerkesztőnek van prémium funkciója, az alapvető eszközeik mind szabadon használhatóak és teljesen ingyenesek!

Csapjunk is bele!

1. Canva

www.canva.com

  • Hatalmas sablonválaszték
  • Mobilalkalmazásból is elérhető
  • A legjobb sablonok fizetősek

ingyenes online képszerkesztő programok

A személyes kedvencem a Canva, egy online képszerkesztő program, ami az összes modern böngészőben tökéletesen fut. Tökéletes választás lehet névjegykártyák, meghívók, poszterek, plakátok, prospektusok és a közösségi médiában megjelenő látványos képek, fotók szerkesztéséhez. A felhasználóbarát felületnek köszönhetően kezdők is könnyen megtalálják azokat a funkciókat, amikre szükségük van. Ha egy egyszerű, de hatékony online képszerkesztő programot keresel, a Canva tökéletes választás lehet a számodra.

Ezenkívül a Canva rendelkezik egy hatalmas képgalériával, amelyből választhatsz képeket, illetve a programban található számos sablon segítségével könnyedén létrehozhatsz profi kinézetű képeket, grafikákat vagy infografikákat. A Canva teljesen ingyenes, ami tökéletes megoldás lehet az otthoni felhasználók számára. Egyszerűen csak regisztrálnod kell az e-mail címeddel, és azonnal több százezer sablon közül válogathatsz! Természetesen az ingyenes verzióban az össze sablont nem érheted el, de ha előfizetsz, kimeríthetetlen mennyiségű sablon, stock fotó és videó fog a rendelkezésedre állni, megfizethető áron!

A Canva ereje abban rejlik, hogy rendkívül egyszerű és nagyszerű a kezelése, tehát a használatával, már minimális tudással is komoly képszerkesztési eredményeket érhetsz el. A szövegszerkesztője rendkívül egyszerű és intuitív és a több ezer sablon segítségével rendkívül gyorsan cserélheted a grafikáid hátterét, kinézetét. Továbbá, a Canva lehetőséget biztosít a munkák megosztására és együttműködésére is, így több ember is dolgozhat egy képen egy időben. A Canva egyszerűsége egyben a hátránya is, ha Photoshop szintű komoly képi manipulációkkal rendelkező képszerkesztőt keresel a Canva nem a te választásod lesz.

2. Pixlr

www.pixlr.com

  • Stílusos kivitel
  • Gyors
  • Támogatja a rétegek használatát

A Pixlr kiváló választás lehet azoknak a felhasználóknak, akik mobilitást keresik. A Pixlr X a Pixlr Editor utódja, amely sok éven át az egyik kedvenc ingyenes online fotószerkesztőm volt. A Pixlr X az elődjéhez képest már HTML5-ben épül, nem pedig Flash-ben, ami azt jelenti, hogy bármely modern böngészőben futtathatod. Finom és jól megtervezett, a Photoshop Express-re emlékeztető kezelőfelülettel, valamint sötét vagy világos színvilággal rendelkező online képszerkesztő program. A Pixlr segítségével finom változtatásokat hajthatsz végre a színekben és a telítettségben, élesítheted és elmoshatod a képeket, fotókat, matricaeffektusokat és kereteket alkalmazhatsz, valamint több képet is kombinálhatsz pofon egyszerűen. A Pixlr gyors és támogatja a rétegeket (layerek) is, amiket a legtöbb ingyenes online képszerkesztőben nem fogsz megtalálni.

3. Fotor

www.fotor.com

  • Prémium szűrők (filterek)
  • Nagy felbontású exportálási lehetőségek
  • Nincs bővítmény támogatás

A Fotor egy ingyenes online képszerkesztő program, amely ideális a képek, fotók minőségének gyors egyszerű feljavítására. Amennyiben speciális retusálási igényeid vannak, akkor ez nem a te online képszerkesztőd lesz, viszont, ha nagy mennyiségben szeretnéd a fotóid minőségét javítani szuper filterek segítségével, akkor érdemes kipróbálnod a Fotor-t. A Fotor kiemelkedő funkciója, amely a legtöbb ingyenes fotószerkesztőből nagyon hiányzik, a batch processing tool. Ennek a funkciónak köszönhetően tömegesen tudod effektelni a fotóidat, képeidet, tehát nem egyesével kell bíbelődnöd képenkénti filterezéssel.

4. Adobe Photoshop Express

www.adobe.com/hu/products/photoshop-express.html

  • Speciális szűrők
  • Stílusos kivitel
  • Mobilon csak applikációból működik

ingyenes online képszerkesztő programok

Ahogy a neve is sugallja, az Adobe Photoshop Express az Adobe vállalat világvezető képszerkesztő szoftverének a Photoshop-nak, a lebutított, böngészőalapú változata.

Ez az ingyenes online fotószerkesztő rendelkezik minden olyan képességgel, amit elvárhatsz egy profi képszerkesztő programtól. Bár a az Adobe Photoshop Express nem büszkélkedhet annyi eszközzel, mint néhány vetélytársa, minden képessége tökéletesen ki van csiszolva. Az egyetlen hátránya a feltöltött fájlméret és fájltípusok korlátozása, illetve amit még megemlítenék, az rétegek (layerek) támogatásának hiánya. Az Adobe Photoshop Express-t egyszerűen öröm használni, mindenképpen ajánlanám, hogy tégy vele egy próbát.

5. BeFunky

www.befunky.com

  • Letisztult, könnyen kezelhető felület
  • Rengeteg effekt
  • A legtöbb funkció csak előfizetéssel elérhető

A BeFunky ingyenes online képszerkesztő program vizuálisan ugyanolyan vonzó, mint amennyire könnyen használható. Nagyon egyszerű, tiszta és jól áttekinthető kezelői felülettel rendelkezik, így ideális választás lehet kezdő és középhaladó felhasználók számára. A BeFunky egy all-in-one online képszerkesztő platform, amely több száz teljesen testreszabható sablont, hatalmas eszköz könyvtárat és lenyűgöző design elemeket kínál a számodra. Egyetlen hátránya, hogy a legtöbb funkcióját csak előfizetés után fogod tudni elérni.

+1 Bónusz: GIMP

www.gimp.org

  • Fejlett szerkesztői eszközök
  • Platformok közötti támogatás
  • Tanulni kell a használatát

A GIMP (GNU Image Manipulation Program) egy nyílt forráskódú fotószerkesztő program, ami teljesen ingyenes mindenki számára. Bár a GIMP nem böngészőből indul, tudása alapján jelenleg az egyik legjobb online képszerkesztő a piacon, ami tele van olyan képjavító, fotóretusáló eszközökkel, amiket kizárólag prémium képszerkesztő programokban találhatsz meg. Ehhez az ingyenes képszerkesztőhöz rengeteg bővítmény áll a rendelkezésedre, melyek nagyrészét a felhasználók készítették, de a GIMP képes akár Photoshop bővítmények fogadására is. Ha a Photoshop közeli szintű tudást keresed, a GIMP ingyenes képszerkesztő a te választásod lesz, ráadásul teljesen ingyen!

(https://www.newconcept.hu/)