Felhívások

Ha a zene és a költemény találkozik…

A műsorban elhangzó verseket Kiss Szilvia és Gál Tamás meggyőző tolmácsolásában hallhatják.
Rege a tűzről és jácintról

A Füleki Városi Művelődési Központ az őszi kulturális szezont a magyar költészet egy gyöngyszemével nyitja meg, mégpedig a Csavar Színház és a Kor-Zár zenekar zenés-verses előadásának formájában. A Rege a tűzről és jácintról című előadásra szeptember 7-én, csütörtökön, 18.00 órai kezdettel kerül sor a Füleki Városi Művelődési Központban.

Nagy László legszebb költeményét, a Rege a tűzről és jácintról címűt, édesapjához és édesanyjához fűződő viszonya ihlette, amelyben édesapja a tüzet – az állandó viaskodást, édesanyja pedig a jácintot – az odaadó feltétel nélküli szeretetet szimbolizálja. A műsorban elhangzó verseket Kiss Szilvia és Gál Tamás meggyőző tolmácsolásában hallhatják.

A zenészek zsenialitásának köszönhetően az előadásnak koncert jellege is van,

zenéjét gitár, illetve kobozjáték és dobok teszik színesebbé, mégis a szívbemarkoló sorok megtörik még a zene erejét is, s így a kettő együtt feledhetetlen élményt nyújt a közönségnek.

Belépőjegyek 8 euróért kaphatók, diákok és nyugdíjasok 6 euróért válthatják meg a belépőjüket online a kultura.filakovo.sk oldalon, valamint a J&D Cukrászdában a Szabadság téren, a Városháza utcai Democolor festékboltban, és a Várfelső utcai Nógrádi Turisztikai Információs Központban.