Közösség Oktatás

Fel a fejjel!

Fel a fejjel

Fel a fejjel! Igaz, hogy az új iskolaév ma (szeptember 4-én) kezdődik, és már mindjárt a második héten, szeptember 15-én (Hétfájdalmú Szűz Mária), pénteken pihenő vár az iskolásokra.

Az őszi szünet október 30-tól november 1-ig (hétfő-szerda) tart, így ha a hétvégét is hozzászámítjuk, öt napot pihenhetnek a diákok.

Két héttel később újabb hosszú hétvége várható, ugyanis november 17. (a bársonyos forradalom évfordulója) pénteki napra esik.

A karácsonyi szünet viszont csak 16 napos lesz. December 22-én, pénteken mennek a diákok utoljára iskolába, és január 8-án, hétfőn térnek vissza.

Félévi szünet már nincs, úgyhogy  a sorban a tavaszi szünet következik. Régiókként más-más időpontban van, először Besztercebánya, Trencsén és Zsolna megyében (2024. február 19-től 23-ig), majd következnek Eperjes és Kassa megyében (2024. február 26-tól március 1-ig) pihenhetnek, utolsóként Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megye diákjai pihenhetnek (2024. március 4-től 8-ig).

A húsvéti szünet március 28-tól, csütörtöktől április 2-ig, hétfőig tart majd.

A munka ünnepe (május 1.) és a fasizmus felett aratott győzelem ünnepnapja (május 8.) is szerdai napra esik – ezek lesznek az utolsó pihenőnapok a nyári szünet előtt. Az utolsó tanítási nap június 28., péntek.

Szóval fel a fejjel!

Fel a fejjel