Szabadidő Versenyek

Kincskeresők XVII. – A zselízi Kincső Néptáncegyüttes

Kincskeresök XVII Galánta 2 A zselízi Kincsö Néptáncegyüttes
Goga Vivien és Goga Veronika, Zselíz

A XVII.  Kincskeresők konferenciát 2022. november 8–9-én, Galántán a Pázmány Péter Alapítvány székházában rendezték meg. A Kincskeresők a regionális értékeket kutató diákok országos konferenciája. A videóban Goga Vivien és Goga Veronika (Alapiskola, Zselíz) A zselízi Kincső Néptáncegyüttes című előadását láthatják. Felkészítő: Kaszmán Zoltán.

A konferenciára témamegkötés nélkül jelentkezhettek a gyerekek a szülőföldhöz kötődő bemutatókkal – természet- és társadalomtudományos témakörben csakúgy, mint az új, a 21. század követelményeinek megfelelő kezdeményezések, társulások vagy a hely szellemét gazdagító jeles személyek bemutatásával – vagy egyszerűen „csak” a saját családot, szülőket, nagyszülőket bemutató családtörténettel, a nagyszülők fényképalbumán keresztül – hisz ebből is kirajzolódik a regionális történelem egy-egy szelete.

Az országos konferencián 10 perces diákelőadások hangzanak el, melyet az előadók vetített képekkel, esetenként tárgyi emlékek bemutatásával illusztrálnak. Az előadás utáni 5 perces vitában a zsűritagokon kívül a diákok, a tanárok és az érdeklődő közönség is tehet fel a témával kapcsolatos kérdéseket, amelyeket az előadóknak röviden meg kell válaszolniuk.