Szabadidő Versenyek

Kincskeresők XVII. – „Terelgeti nyáját (…) bú nélkül éli világát“

Budai Rebeka és Rigó Simona (Alapiskola Torna) „Terelgeti nyáját..., bú nélkül éli világát.“
Budai Rebeka és Rigó Simona
„Terelgeti nyáját (…) bú nélkül éli világát”

A videóban Budai Rebeka és Rigó Simona (Alapiskola Torna) „Terelgeti nyáját (…) bú nélkül éli világát” című előadását láthatják. Felkészítő: Molnár Ilona.

A XVII.  Kincskeresők regionális értékeket kutató diákok országos konferenciáját 2022. november 8–9-én Galántán, a Pázmány Péter Alapítvány székházában rendezték meg.

A konferenciára témamegkötés nélkül jelentkezhettek a gyerekek a szülőföldhöz kötődő bemutatókkal – természet- és társadalomtudományos témakörben csakúgy, mint az új, a XXI. század követelményeinek megfelelő kezdeményezések, társulások vagy a hely szellemét gazdagító jeles személyek bemutatásával – vagy egyszerűen „csak” a saját családot, szülőket, nagyszülőket bemutató családtörténettel, a nagyszülők fényképalbumán keresztül – hisz ebből is kirajzolódik a regionális történelem egy-egy szelete.

Az országos konferencián 10 perces diákelőadások hangzanak el, melyet az előadók vetített képekkel, esetenként tárgyi emlékek bemutatásával illusztrálnak. Az előadás utáni 5 perces vitában a zsűritagokon kívül a diákok, a tanárok és az érdeklődő közönség is tehet fel a témával kapcsolatos kérdéseket, amelyeket az előadóknak röviden meg kell válaszolniuk.