Hazai hírek Oktatás

Az Oktatási Minisztérium regionális fejlesztési projektjeinek kiértékelése

regionális kiértékelése
Az Oktatási Minisztérium regionális fejlesztési projektjeinek kiértékelése

„A nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása” elnevezésű fejlesztési projektek finanszírozására hirdetett pályázati felhívás keretében összesen 54 pályázatot nyújtottak be 103 515 euró igényelt összeggel az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Fejlesztési Minisztériumhoz.

A pályázatokat a Nemzeti Etnikai és Egész életen át tartó tanulás szekciója értékelte ki a pályázati felhívásban meghatározott kritériumok alapján.

1 pályázatot zártak ki az elbírálásból, mivel a pályázó nem támogatható ebben a programban. Az 53 értékelt projektből a Szlovák Köztársaság Oktatási és Tudományos Minisztériumának a fejlesztési projektek finanszírozására benyújtott pályázatok értékelésével foglalkozó bizottsága a legjobb 30 projektet választotta ki,  összesen 50 000 euró elkülönített támogatást osztott szét. A 31. vagy annál rosszabb helyezést elérő, tehát a legjobb 30 projektnél alacsonyabb pontszámot elérő projektek nem részesültek támogatásban. A rangsort, a kiválasztást és az elkülönített céltámogatások összegét a Szlovák Köztársaság oktatási, tudományos, kutatási és sportminisztere hagyta jóvá.

A jóváhagyott projektek listája és a támogatás összege a csatolt mellékletben található.

A felhívás szerint a pályázó köteles a kiutalt forrásokat kizárólag annak a projektnek a megvalósítására fordítani, amelyre a forrást megítélték, a fejlesztési projektben benyújtott költségvetési bontás szerint.

Az elkülönített forrásokat 2023. december 15-ig kell felhasználni. A fel nem használt forrásokat a pályázónak továbbítania kell a regionális oktatásügyi hivatalhoz.

A projektgazdának zárójelentést kell készítenie a projekt megvalósításának eredményeiről, amely tartalmazza a felmerült költségekről szóló információkat is, és azt legkésőbb 2023. december 22-ig elküldeni a Szlovák Köztársaság Oktatási és Tudományos Minisztériumának – Nemzetiségi és Egész életen át tartó tanulásért felelős részlegének.

 

A kiértékelés:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download