Felhívások Kitekintő

Remek alternatíva nyaralásra

Egész nyáron át tartó kézműves tanfolyam Mákófalván

Kézműves tanfolyamokat szervez idén nyáron az Erdélyi Kézmíves Céh a kalotaszegi Mákófalván. A többnyire népi mesterségek elsajátítását célzó tevékenységek némelyike szeptember végéig igényelhető lesz, másoknak leszögezett időpontja van.

Július 25-én és 26-án fakötéseket, ácsmunkákat bemutató és oktató tábor lesz, a résztvevők megtanulhatják, hogy hogyan készítsenek otthon filagóriát, árnyékolót, tyúkólat. A tábor kezdőknek szól.

Gyakorlatilag már holnaptól igényelhető a bútorfestő tanfolyam, erre egész nyáron lehet jelentkezni, ahogyan a népi ékszerkészítő tanfolyamra és a korongozásra is. Ezeket többnyire helybéli mesterek oktatják, ezért az időpont tetszőlegesen választható.

Szállást sátorban lehet majd megoldani, illetve szálláshely is rendelkezésre áll a faluban. Az étkezést részben önellátó rendszerben (rendelkezésre áll egy közös konyha), részben közös bográcsozással oldják majd meg.

A programok nagy része család- és gyerekbarát, akár másfél éves gyerekkel is lehet majd találni megfelelőt. A képzés és az alapanyagok ingyenesek, ezeket pályázatokból igyekeznek fedezni – mondta el a Kolozsvári Rádiónak Molnár Attila, az Erdélyi Kézmíves Céh vezetője.

Riporter: Forrai Szerénke