Felhívások Kitekintő

4 hét az Egyesült Államokban középiskolásoknak

Az Egyesült Államok pozsonyi nagykövetsége pályázatot hirdet középiskolások számára a 2024-es Benjamin Franklin „nyári egyetemre”, transzatlanti ösztöndíjprogramra; azaz a Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute ösztöndíj programra, amelyre a tervek szerint 2024. június 22. és július 20. között kerül sor.

A négyhetes program olyan amerikai külpolitikai prioritásokkal foglalkozik, mint a fiatalok szerepvállalása, a demokrácia és a civil társadalom fejlesztése, valamint a gazdasági jólét. A programnak a Purdue Egyetem ad otthont az Indiana állambeli West Lafayette-ben.

Az összes költséget az Egyesült Államok kormánya fedezi, beleértve az országon belüli és nemzetközi utazást, az útlevél költségeit, az utazási hozzájárulást és a biztosítást.

A jelentkezési határidő 2024. február 5., ezen a linken érhető el: https://bitly.ws/38DWI
Egyesült Államok Benjamin Franklin Transzatlanti Ösztöndíjprogram ...
Kapcsolódó:

Program leírása:

A Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship egy intenzív, rövid távú csereprogram, amely az európai és amerikai fiatalok közötti kapcsolatok erősítése és a közös értékek tudatosítása érdekében jött létre. A négyhetes program lehetővé teszi a 16-18 éves diákok számára, hogy megismerkedjenek az Egyesült Államok külpolitikai prioritásaival, mint például a fiatalok bevonása, a demokrácia és a civil társadalom támogatása, valamint a gazdasági jólét. A program előadásokból, szemináriumi megbeszélésekből és prezentációkból, valamint gyakorlati, oktatók és mentorok által vezetett műhelymunkák széles választékából áll. A kurzusokat és a tantermi tevékenységeket közösségi szolgálati tevékenységek, helyszíni látogatások, társadalmi és kulturális tevékenységek, valamint amerikai családoknál való tartózkodás egészítik ki, hogy a résztvevők a csere során elmélyítsék az amerikai társadalomról szerzett tapasztalataikat.

A program során a résztvevők a témák széles skáláját vitathatják meg, mint például a demokratikus gyakorlatok, a tolerancia és a sokszínűség tiszteletben tartása, valamint a dezinformáció. A résztvevőknek lehetőségük lesz arra, hogy fejlesszék kommunikációs, kritikai gondolkodási és vezetői képességeiket.